to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 03.08.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Γ. Τσιμπούκης: Η δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν έχει πάρει «ζεστά» τα πολεοδομικά σχέδια των παραθαλάσσιων περιοχών

Χείμαρροι και αυλάκια έκλεισαν και πάνω τους «φύτρωσαν» σπίτια, σε παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Πατρέων, υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Γιάννης Τσιμπούκης.


Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Τσιμπούκης δήλωσε: «Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τα Αραχωβίτικα που υπάρχει ένα κατάστημα στην παραλία μέχρι το «πράσινο λιμανάκι» στον Άγιο Βασίλειο. Η περιοχή αυτή παλιά ήταν όλο κτήματα, μετά οι Πατρινοί αγόρασαν τα οικόπεδα και κάποιοι από αυτούς έχτισαν ακόμα και τα αυλάκια που κατεβάζουν τα όμβρια ύδατα από την Εθνική Οδό μέχρι την παραλία. Κάποιοι πήραν και δικαστική απόφαση. Είχαν γίνει παρεμβάσεις από τον Ψαθόπυργο μέχρι τον Καστελλόκαμπο για να γίνει η διάνοιξη της παραλίας. Είχε γίνει μελέτη. Οι διαδικασίες όμως είναι χρονοβόρες και οι δύο τελευταίες δημοτικές Αρχές δεν το έχουν πάρει «ζεστά» με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Πολεοδομικά σχέδια υπάρχουν από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι και τον Καστελλόκαμπο, τα σχέδια όμως αυτά έχουν παραμείνει στα συρτάρια.»

'Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιμπούκης κατά το παρελθόν είχε ξεκινήσει η διαδικασία ένωσης του Ψαθόπυργου μέχρι τον φάρο του Δρεπάνου, όμως κάποιοι ιδιώτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και οι υποθέσεις ακόμα εκκρεμούν. Ωστόσο σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο θα έπρεπε να υπάρξουν πράξεις αναλογισμού και να γκρεμιστούν μάντρες.

Πάντως ο κ. Τσιμπούκης θεωρεί ότι ρόλο έχει παίξει και η διάβρωση των ακτών, με την θάλασσα να βγαίνει τουλάχιστον 20 μέτρα προς την στεριά φέρνοντας ουσιαστικά πολλές περιουσίες (σπίτι, περιφραγμένα οικόπεδα κ.α.) κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Όπως υποστήριξε πριν από περίπου 50 χρόνια οι πολίτες πήγαιναν με τα πόδια από τον Άγιο Βασίλειο στα Αραχωβίτικα μέσω του αιγιαλού, κάτι που σήμερα πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)