to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 12.01.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γ. Τρούλης: Άνοιξαν τα σχολεία δεύτερη φορά χωρίς όρους διασφάλισης της υγείας – Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει προσκληθεί ακόμα για τεστ

25 μαθητές ανά τμήμα δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.


Αναντικατάστατη η διά ζώσης εκπαίδευση, θέλουμε τα παιδιά στους φυσικούς χώρους του σχολείου αλλά υπάρχει δυσαρμονία στο θέμα της ασφάλειας, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Τρούλης, αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο κ. Τρούλης στον Χρυσόστομο Λουκά και στη Μαρίνα Μάνη τόνισε πως 25 μαθητές ανά τμήμα «δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές», καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται έξω από τα σχολεία, όπως πχ κατά την προσέλευση μαθητών.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις της υφ. Παιδείας Ζέτας Μακρή περί αερισμού αιθουσών και «ζιγκ ζαγκ» χωροταξίας των θρανίων, λέγοντας πως «αν το λέει αυτό υφ. Παιδείας ή δεν έχει εικόνα από την πραγματικότητα ή έχει μείνει στις εικόνες του Μαΐου όπου είχαμε όμως εκ περιτροπής διδασκαλία».

Σοβαρότατη ήταν η αποκάλυψη του κ. Τρούλη για το κατά πόσο έχουν κάνει τεστ οι δάσκαλοι, λέγοντας πως κανένας από όσους έχουν κάνει αίτηση δεν έχει προσκληθεί ακόμα για διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού.

Οι εικόνες που έχουμε δει με εκπαιδευτικούς που προσέρχονται για τεστ αφορούν σε πρωτοβουλίες δήμων και κοινοτήτων που πληρώσανε για τη διεξαγωγή αυτών των τεστ, αποκάλυψε ο κ. Τρούλης, θέτοντας και το ερώτημα τι θα γίνει εν όψιν και των επερχόμενων ιώσεων.

Συγκεκριμένα, καθώς δεν προβλέπονται δωρεάν τεστ κορωνοϊού, εάν ένα παιδί παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19 θα πρέπει να φέρει χαρτί γιατρού πως δεν έχει κορωνοϊό αλλιώς θα πρέπει οι γονείς να κρατάνε το παιδί σπίτι για δυο εβδομάδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)