to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 16.05.2020

Κοινωνία

Γ. Τοπαλούδης: Βρήκαμε χιλιάδες καρδιές που χτυπούν δυνατά σαν της Ελένης μας (ηχητικό)

«Σε αυτό το επίπεδο και με αυτά τα δεδομένα της Δικαιοσύνης, είμαστε ευχαριστημένοι» επισήμανε Στο Κόκκινο, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, αναφορικά με την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τους δυο υπαίτιους του βιασμού και της δολοφονίας της


«Διαχρονικά θα έπρεπε οι ποινές για τέτοιες περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, να είναι αυστηρότερες. Τα ισόβια θα έπρεπε να είναι ισόβια. Όπως ερμηνεύεται σε κάθε λεξικό.

Γιατί εμάς αυτοί οι εγκληματίες μας καταδικάζουν σε έναν εφιαλτικό τρόπο ζωής για όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Θα είμαστε βασανισμένοι, πονεμένοι, χωρίς καμία ενέργεια για ζωή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε πως «τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου κάναμε στο παρελθόν πολλά πράγματα. Τώρα αυτοί οι εγκληματίες μας έχουν κλείσει στο σπίτι μας. Σε μία φυλακή ψυχική».

Ο Γιώργος Τοπαλούδης ευχαρίστησε μέσω του σταθμού μας «καταρχήν την πρόεδρο, τους δικαστές και τους τακτικούς που φρόντισαν να διεξαχθεί η διαδικασία άψογα». «Ήταν όλοι ήρωες. Και οι ένορκοι και οι τακτικοί δικαστές και η κυρία πρόεδρος και κυρίως η κυρία εισαγγελέας. Η κα. Δόγκα. Όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν περήφανη την Ελληνική Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

«Κατά την εισήγηση της (η εισαγγελέας) μίλησε απολύτως τεκμηριωμένα, αλλά και ανθρώπινα» σημείωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, σημειώνοντας πως «δεν υπήρχε κανείς να μας πει τί έγινε, δεν υπάρχουν μάρτυρες για το έγκλημα. Η Ελενίτσα μας έλειπε. Η φωνή της Ελένης, έγινε η φωνή της εισαγγελέως».

Αναφορικά με το αν κάποιοι έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια ο Γιώργος Τοπαλούδης είπε: «θέλω να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη μνήμη της Ελένης. Έχω παρακαλέσει να μην γίνονται τέτοια πολιτικά παιχνίδια. Έξω από τη μνήμη της κόρης μου τα πολιτικά παιχνιδάκια».

«Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα μας. Σας θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους πλέον. Ψυχές της Ελένης μας σας λέω εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Μπορεί να χάσαμε την Ελένη μας, βρήκαμε όμως χιλιάδες καρδιές που χτυπούν δυνατά σαν της Ελένης μας»

Ο Γιώργος Τοπαλούδης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο στο περιθώριο της δίκης: «Έξω από το δικαστήριο ήρθε ένας άνθρωπος από την Κρήτη που μου χάρισε ένα μαντήλι κρητικό και μου έδωσε και 20 ευρώ από την κόρη του, για να βάλω λουλούδια στον τάφο της Ελένης. Τί άλλο να πω; Άνθρωποι απλοί.»

Δήλωσε πως «υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα για τους δράστες. Δεν μπορώ να πω τί κυριαρχεί. Εγώ και η σύζυγός μου βιώνουμε κάτι που δεν θα τελειώσει ποτέ» και γνωστοποίησε πως ο ίδιος και η σύζυγός του είναι «στη διάθεση της κοινωνίας για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας».

Όσον αφορά δε τα επόμενα δικαστικά βήματα, σημείωσε πως «θα το αντιμετωπίσουμε και το εφετείο. Έχουμε αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τους αλλους, το διαφορετικό. Αυτά τα έχουμε κατακτήσει εγώ και η σύζυγός μου. Έχουμε και υπομονή. Κάποια στιγμή όμως τα όρια εξαντλούνται. Η μάνα πολλές φορές έχασε την υπομονή της, αλλά ελπίζω ο κόσμος να κατανοεί τις εξάρσεις της μάνας».

Κάλεσε δε καταληκτικά «να γίνουν τα δάκρυά μας ένα ποτάμι, που θα παρασύρουν κάποιους (γονείς) να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τα παιδιά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)