to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 25.06.2018

Αθλητισμός

«Γ... τον ρατσισμό!»: Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης από σύσσωμη την εθνική Σουηδίας στον Τζίμι Ντουρμάζ! (βίντεο)

Σύσσωμη η ομάδα της Σουηδίας φώναξε «γ... το ρατσισμό!» και χειροκρότησε τον παίκτη της Τουλούζ, πριν ξεκινήσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα.


Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε σύσσωμη η εθνική ομάδα της Σουηδίας, με αφορμή τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε ο Τζίμι Ντουρμάζ, για το φάουλ που παραχώρησε στο χθεσινό (23/6) παιχνίδι του Μουντιάλ με τη Γερμανία, από το οποίο ο Κρόος πέτυχε το νικητήριο γκολ των «πάντσερ».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  Επίθεση φυλετικού μίσους και απειλές κατά Ντουρμάζ

Πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησής τους στο Γκέλεντζικ, όλοι οι παίκτες της ομάδας στάθηκαν πίσω από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ποδοσφαιριστής στο υψηλότερο επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την κριτική, αλλά το να με αποκαλούν "γ... μετανάστη" και "βομβιστή αυτοκτονίας", και να δέχομαι απειλές θανάτου για εμένα και τα παιδιά μου, είναι τελείως απαράδεκτο. Είμαι Σουηδός και φοράω με περηφάνεια τη φανέλα και τη σημαία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς, θαυμάσιους ανθρώπους, που δίνουν χαρά. Παραμένουμε ενωμένοι, είμαστε Σουηδοί».

Με την ολοκλήρωση της δήλωσης του Ντουρμάζ, σύσσωμη η ομάδα της Σουηδίας φώναξε «γ... το ρατσισμό!» και χειροκρότησε τον παίκτη της Τουλούζ, πριν ξεκινήσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα.

Οι απειλές και οι ρατσιστικές ύβρεις κατά του Ντουρμάζ προκάλεσαν νωρίτερα και την παρέμβαση της σουηδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η οποία προχώρησε σε σχετική αναφορά στην αστυνομία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)