to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 18.05.2014

Πολιτική

Γ. Τόλιος: «Πλεονάσματα λιτότητας» ή «παραγωγικά πλεονάσματα»;

«Η βιώσιμη διέξοδος από την κρίση πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη δημιουργία «παραγωγικού πλεονάσματος», δηλαδή αύξηση παραγωγής και εισοδήματος, με αύξηση απασχόλησης, παραγωγικών επενδύσεων, ενίσχυση αγοραστικής δύναμης μισθών-συντάξεων, ρευστότητα με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες, αναίρεση ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων, ενίσχυση αναπτυξιακού ρόλου Αυτοδιοίκησης»


Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γαλάτσι, έθεσε μεταξύ άλλων το κρίσιμο ερώτημα που δείχνει την ουσιώδη διαφορά πολιτικής μεταξύ συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. «Πλεονάσματα λιτότητας» ή «παραγωγικά πλεονάσματα»; Η επιδίωξη των πρώτων έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παραγωγική διάλυση, έκρηξη ανεργίας, λεηλασία δημόσιας περιουσίας και φτωχοποίηση εκατομμυρίων πολιτών, ενώ το χρέος από 125% του ΑΕΠ το 2009 ανήλθε σε 175% στις αρχές 2014.! Η συνέχιση αυτής της πολιτικής, θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία και στον ελληνικό λαό.

Η βιώσιμη διέξοδος από την κρίση πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη δημιουργία «παραγωγικού πλεονάσματος», δηλαδή αύξηση παραγωγής και εισοδήματος, με αύξηση απασχόλησης, παραγωγικών επενδύσεων, ενίσχυση αγοραστικής δύναμης μισθών-συντάξεων, ρευστότητα με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες, αναίρεση ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων, ενίσχυση αναπτυξιακού ρόλου Αυτοδιοίκησης κά. Όλα αυτά απαιτούν «πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και πολιτιστικής αναγέννησης» κάτι που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προωθήσει. Στο ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά», έχουμε απαντήσει και επαναλαμβάνουμε: Πρώτον, από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Δεύτερον, από την «εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση» των τραπεζών. Τρίτον, από την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής των εύπορων στρωμάτων, off-shore εταιριών και μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Τέταρτον με αξιοποίηση πόρων από το εξωτερικό με ευνοϊκούς όρους και τέλος από την ίδια την ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης, του εισοδήματος και τη δικαιότερη κατανομή και ανακατανομή του. Όλα αυτά μόνο κυβέρνηση Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει.!  

Οι ευρωβουλευτικές εκλογές αποτελούν μεγάλη ευκαιρία αποδοκιμασίας των πολιτικών του Μνημονίου και επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας κυβέρνησης Αριστεράς στην Ελλάδα, που θα ενισχύσει ανάλογες διεργασίες στις χώρες της ΕΕ, για επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος με όρους λαών και εργαζόμενων και σοσιαλιστικής προοπτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)