to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 19.10.2020

Κοινωνία

Γ. Στέφος: Κιτρινισμοί των συνδικαλιστών του ΚΙΝΑΛ στους εκπαιδευτικούς

Πρακτικές γκεμπελισμού εκ μέρους των συνδικαλιστών του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ο εκπαιδευτικός Γιάννης Στέφος, με αφορμή, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αναρτήσεις του κατά της νέας αντιμετώπισης των υπηρεσιακών συμβουλίων.


Οι πράσινοι συνδικαλιστές υποστήριξαν πως απέναντι στην παραταξιακή τους οπτική, «συνασπίστηκαν οι δυνάμεις της απόλυτης άρνησης οι οποίες είχαν μεν διαφορετικές αφετηρίες (φόβος από πιθανή μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, κομματικές σκοπιμότητες, παραταξιακές επιδιώξεις, φαντασιώσεις γρήγορης επιστροφής σε κυβερνητικές καρέκλες κλπ) αλλά κοινό στόχο, τη μη πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας».

Ο Γ. Στέφος, αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διαφώνησε, στηλίτευσε τη στάση της ΔΗΣΥ -πρώην ΠΑΣΚΕ- (ΚΙΝΑΛ), την κατηγόρησε πως προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τη συνεργασία με τη ΔΑΚΕ, «καθ υπόδειξη και προτροπή της Διαμαντοπούλου, τομεάρχη παιδείας τότε». «Μιας ΠΑΣΚΕ που όταν οι '' ψεκασμένοι" έβγαιναν στις πλατείες και τους δρόμους οι επικεφαλής των τριτοβάθμιων σωματείων της σφύριζαν "κλέφτικα" στηρίζοντας στην ουσία τις κυβερνητικές πολιτικές της εξαθλίωσης του λαού μας», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Δύο πρόσφατες αναρτήσεις στον τοίχο μου την Πέμπτη και την Παρασκευή, που αφορούν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στάθηκαν ικανές να ερεθίσουν τους εγκέφαλους της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΥ που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ και να εκφραστουν με γκαιμπελίστικο ύφος, πράγμα βέβαια που δε συμβαίνει για πρώτη φορά, όσον αφορά το πρόσωπό μου.

Είναι η ίδια παράταξη που το 2015 έβαζε θέμα διαγραφής μου στη ΔΟΕ γιατί ήμουν κυβερνητικός βουλευτής."Αγνοώντας" πώς είχα ήδη παραιτηθεί για να είμαι υποψήφιος!!

Επανέρχονται λοιπόν και με εγκαλούν γιατί στηρίζω την άποψη της πλειοψηφίας της ΔΟΕ για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων,εγώ.... "που ψήφισα τα πάντα εναντίον του κλάδου "

Ενός κλάδου που έχω την τιμή να τον υπηρετώ στην σχολική τάξη καθημερινά .

Είναι δε ,τόσο δειλοί ,που ούτε το όνομά μου δεν αναφέρουν.

"Κιτρινίζουν" λοιπόν γράφοντας:

"Απέναντι στην παραταξιακή μας οπτική, συνασπίστηκαν αρχικά οι δυνάμεις της απόλυτης άρνησης οι οποίες είχαν μεν διαφορετικές αφετηρίες (φόβος από πιθανή μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, κομματικές σκοπιμότητες, παραταξιακές επιδιώξεις, φαντασιώσεις γρήγορης επιστροφής σε κυβερνητικές καρέκλες κλπ) αλλά κοινό στόχο, τη μη πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας. Μαζί τους και «εντυπωσιακές» φιγούρες όπως ο δάσκαλος πρώην Βουλευτής που ψήφισε χωρίς ντροπή τα πάντα σε βάρος του κλάδου και τώρα αντί να «κρύβεται» νομίζει ότι μπορεί να δίνει συμβουλές και ο γνωστός πρωτεργάτης του παιδαγωγικού εγκλήματος στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, ο οποίος αφού συμμετείχε κανονικά ως υποψήφιος στις πρυτανικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία και πάτωσε ως συνήθως, στο διαδίκτυο αγωνίζεται εναντίον της!!"

Να ντραπώ, λοιπόν γιατί στήριξα ....
- την άρση του τιμωρητικού αποκλεισμού των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας;

- την μετατροπή όλων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε Ολοήμερα αυξάνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας των αναπληρωτών συναδέλφων;

- την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α' Δημοτικού απο 25 σε 22;

- την αύξηση των σχολικών γευμάτων;

- την εμβληματική θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρευτικής προσχολικής εκπαίδευσης που το κόμμα σας το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε;

- γιατί καταργήσαμε το πειθαρχικό δίκαιο που τρομοκρατούσε τους συναδέλφους στις σχολικές μονάδες;

-γιατί πετύχαμε 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τις αναπληρώτριες πέραν των 116 ημερών;

- γιατί πραγματοποιήσαμε4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή και δρομολογήσαμε άλλες 10.500 στη γενική αγωγή;

- να ντραπώ γιατί οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν στις θέσεις τους στις 5 του Σεπτέμβρη πριν την έναρξη των μαθημάτων;
ή να ντραπώ

που επαναπροσλήφθησαν οι απολυμένοι από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ συνάδελφοι των ΕΠΑΛ;

ή να ντραπώ για την τιμωρητική αξιολόγηση που δεν εφαρμόστηκε.
ή να ντραπώ που καταργήσαμε την πολιτική επιστρατευση;

Κι αφού μιλάμε για ντροπή...

Αυτή η ντροπή σας οδήγησε να αλλάξετε το όνομα απο ΠΑΣΚΕ σε ΔΗΣΥ μήπως και ξεχάσει κανείς τη συνεργασία σας το 2009 με τη ΔΑΚΕ καθ υπόδειξη και προτροπή της Διαμαντοπούλου, τομεάρχη παιδείας τότε .
Μιας ΠΑΣΚΕ που όταν οι '' ψεκασμένοι" έβγαιναν στις πλατείες και τους δρόμους οι επικεφαλής των τριτοβάθμιων σωματείων της σφύριζαν "κλέφτικα" στηρίζοντας στην ουσία τις κυβερνητικές πολιτικές της εξαθλίωσης του λαού μας.

Και βέβαια, το δημοσιευμένο στην Αυγή ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη το 1983,αν και γραμμένο για τη χούντα ,παραμένει δραματικά επίκαιρο:

" Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)