to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 10.02.2015

Πολιτική

Γ. Σταθάκης: "Τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά"

Ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε αλλαγές στη διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Τόνισε ότι τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές.


Προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανακοίνωσε ο υπουργός υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος παράλληλα έκανε λόγω για διαρθρωτική τομή στον κατασκευαστικό κλάδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα.

Παράλληλα προανήγγειλε την ολοκλήρωση του Εθνικού Χωροταξικού σχεδιασμού και την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ σημείωσε ότι το τραπεζοκεντρικό σύστημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε τα προηγούμενα χρόνια το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας ήταν λάθος.

Ο ίδιος σημείωσε πως «πρέπει να βρούμε νέα ισορροπία μεταξύ του κράτους και των ιδιωτών. Να εξαφανίσουμε την γκρίζα ζώνη που καταλαμβάνει τη σχέση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.»

Ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές στη διαχείριση των κόκκινων δανείων στεγαστικών και επιχειρηματικών, μέσα από την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή σχετικών νομοθετημάτων το αμέσως προσεχές διάστημα αλλά και στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρα.

Αναλυτικότερα στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι στόχος είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας με έμφαση στη γεωργία και τη μεταποίηση, ενώ παρουσίασε 11 τομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας μεταξύ των οποίων είναι:

-Προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας

-Διαχείριση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Άμεσα θα "κατέβει" νόμος ο οποίος θα φέρει την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας αναδιαρθρώνοντας τα δάνεια και μεταφέροντας τα από τις τράπεζες σε δημόσιο φορέα διαχείρισης για το σύνολο των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το στο όριο ή στο όριο της φτώχειας

- Νομοθεσία για την επίλυση του προβλήματος των δανείων μεσαίων στρωμάτων

- Διαχείριση επιχειρηματικών δανείων των ΜμΕ για επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας

- Νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος θα δώσει κίνητρα σε επενδύσεις με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια.

- Έμφαση και κίνητρα σε νεανικές, ΜμΕ, ιδιωτικές και άλλες επιχειρήσεις

- Πλήρης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

- Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων στα πρότυπα των ΚΕΠ

- Τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά. Ωστόσο ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα τουριστικές περιοχές όπου τα μαγαζιά λειτουργούν τις Κυριακές κάτι που που το αποφασίζει η τοπική κοινωνία, οι εμπορικοί σύλλογοι, η αυτοδιοίκηση.

- Διαρθρωτική αλλαγή και διαφάνεια στον κατασκευαστικό τομέα. Όπως είπε ο υπουργός ο τρόπος τιμολόγησης χρειάζεται διαφάνεια χρειάζεται διαρθρωτική τομή. Το αναπτυξιακό μοντέλο θα εστιάσει στα μικρά και μεσαία έργα και θα θέσει τους νέους διάφανους κανόνες.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)