to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Σταθάκης: «Μοναδική δύναμη σταθερότητας για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το αν θα συνεχίσουν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ή αν θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να γυρίσει μια νέα σελίδα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


  Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες. Αναφερόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους επιμένει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

«Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο η ίδια η ΕΚΤ να παραβιάσει τους όρους της συνθήκης, υπονομεύοντας έτσι τόσο τον ρόλο της όσο και το μέλλον της τραπεζικής ενοποίησης, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση της μιας ή της άλλης χώρας δεν έχει πολιτικές θέσεις που να ταυτίζονται με αυτές της διοίκησής της», σημείωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την διαδικασία της προεδρικής εκλογής δήλωσε πως αυτή έχει αποδείξει ότι «η παρούσα κυβέρνηση στερείται κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Η επίσπευση της εκλογής και η συνάρτηση της υλοποίησης του μνημονίου με την προεδρική εκλογή εξ αρχής είχαν τον χαρακτήρα εκβιασμού. Εκβιασμού, όμως, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην τελεσφορεί. Πιστεύω ότι πλέον δεν μένει για την κυβέρνηση τίποτα άλλο παρά μια "ηρωική έξοδος" και η προκήρυξη εκλογών». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)