to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 20.01.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Κοινή στρατηγική η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακός κόμβος, αξιοποιώντας τόσο τη γεωπολιτική όσο και τη γεωγραφική της θέση», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


Η συζήτηση με θέμα: «Δέσμη μέτρων για καθαρή ενέργεια και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα», διεξάγεται παρουσία του Επιτρόπου της Ε.Ε. , αρμόδιο για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, κ.  Miguel Arias Cañete, αλλά και Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ο κ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε πως η Ελλάδα ανταποκρίνεται στους ευρωπαϊκούς στόχους για σημαντική μείωση των ρύπων μέχρι το 2030.« Η Ελλάδα στέκεται αρωγός αυτών των προσπαθειών{..} και επιδιώκουμε η χώρα να αποτελέσει ενεργειακός κόμβος, αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερον, επεσήμανε πως στόχος της χώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. «Η Ελλάδα κάνει βήματα, όλοι γνωρίζουν για το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», μπροστά μας έχουμε νέες προκλήσεις, καθώς και για το ευρύ φάσμα προγραμμάτων γύρω από την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως στις συγκοινωνίες, στις μεταφορές.

Τρίτος στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ, άλλωστε υπενθύμισε πως η χώρα έχει πετύχει τους στόχους του 2020. Επιπλέον ανέφερε πως προτεραιότητα της χώρας είναι η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, επισημαίνοντας πως πρέπει να δημιουργηθούν αυτόνομα συστήματα παραγωγής φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέλος ο κ. Σταθάκης είπε πως προτεραιότητα αποτελεί και η προστασία των καταναλωτών και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν τοπικά δίκτυα παραγωγής και κατανάλωσης, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)