to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 18.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Ήδη προχωρημένες οι συζητήσεις με τους γείτονες για σειρά μεγάλων έργων

Τεράστιες είναι οι δυνατότητες για την ελληνική οικονομία από μία υλοποίηση της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς θα υπάρξουν τεράστιες επενδύσεις, για πολλές από τις οποίες «είμαστε ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τους γείτονες», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Οι δυνατότητες είναι τεράστιες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, σχολιάζοντας τα κέρδη για την ελληνική οικονομία από την υλοποίηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το όνομα.
 
«Ο βαλκανικός χώρος έχει μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία) και εξετάζεται μία σημαντική διεύρυνση, που υποστηρίζει η Ελλάδα. Στο τέλος της ημέρας, ο βαλκανικός χώρος μετατρέπεται σε ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει αυτή τη μετεξέλιξη. Η βαλκανική ενδοχώρα έχει τεράστια οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα», όπως σημείωσε.
 
«Φανταστείτε έναν ενιαίο ευρωπαϊκό βαλκανικό χώρο, χωρίς τελωνειακά σύνορα, χωρίς περιορισμούς στην κίνηση των ανθρώπων, τι τεράστιες δυνατότητες προσφέρει», συνέχισε ο ίδιος, «μόνο τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται, είναι υπό εξέλιξη ή θα απελευθερωθούν, δημιουργούν ένα τεράστιο πεδίο, στο οποίο θα υπάρξουν τεράστιες επενδύσεις».
 
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «εμείς είμαστε ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τους γείτονες και για τον αγωγό του φυσικού αερίου και για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και για την ενεργοποίηση του παλιού αγωγού πετρελαίου και για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για πληθώρα άλλων έργων», σημειώνοντας ότι για το σύνολο των έργων υπάρχει κοινοτική χρηματοδότηση.
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)