to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Σταθάκης: Εφικτή μια συμφωνία - γέφυρα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (βίντεο)

Μπορεί να υπάρξει συμφωνία - γέφυρα ως το τέλος του Φεβρουαρίου εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, τονίζοντας ότι «Δεν μπαίνουμε σε πρόγραμμα. Αυτό που διαπραγματευόμαστε με την Ευρώπη δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Μνημονίου» και πρόσθεσε ότι ακόμα και η ευρωπαϊκή πλευρά είναι προσεχτική στο τρόπο που αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα.


«Βαδίζουμε σε μια λύση χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς» είπε κάνοντας σαφές ότι ο στόχος είναι η ύπαρξη μιας συμβατής συμφωνία και από τις δύο πλευρές, ώστε η Ευρώπη να διασφαλιστεί αλλά και η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει την βασική λαϊκή της εντολή, να μην υπάρχει Μνημόνιο και τρόικα.

 

Ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι "η επιδίωξη όλων είναι να υπάρξει συμφωνία το δυνατόν συντομότερα. Αν όχι θα πρέπει να έχουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία" και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι

ότι η συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί τώρα, είναι «η έξοδος από το Μνημόνιο και μια συμφωνία για ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά την 1η Ιουλίου δεν θα υπάρχει ανάγκη προγράμματος, γιατί αν επιτευχθεί η συμφωνία, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά εξόδου από το σημερινό τέλμα και θα μπορεί να ενταχθεί στη νομισματική χαλάρωση την 1η Ιουλίου και δεν θα χρειάζεται κανένα πρόβλημα».

Το χρέος δεν έχει αποσυρθεί από τη συζήτηση. Όλο το πλαίσιο συμφωνίας που συζητάμε, η μη παραγωγή πλεονασμάτων δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί. Βασικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορούν να παραχθούν αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα, άρα θα πρέπει να πάμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)