to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 05.09.2017

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα και η προστασία της α' κατοικίας θα συνεχιστεί (βίντεο)

«Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητείται είναι η ρύθμιση των παλιών ΥΚΩ που χρωστάμε στη ΔΕΗ στα έτη πριν το 2015. Είναι 385 εκ. που θα αποπληρωθούν ως το 2023 και γίνεται προσπάθεια να απορροφηθεί και δεν θα επηρεάσουν τα τιμολόγια.


«Καθώς άλλαζε η κατανάλωση είχαμε απότομη αύξηση των λογαριασμών, καθώς άλλαζε η κλίμακα ανέβαινεαν και οι ΥΚΩ. Από φέτος προσπαθούμε σε συνεργασία με τη ΡΑΕ να αλλάξουμε τον τρόπο τιμολόγησης ώστε να υπάρχει πιο γραμμική αύξηση», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα δεν είναι πιο ακριβό απ’ ότι στην Ευρώπη καθώς είναι στο μέσο όρο και μιλώντας για τα μεγάλα έργα διασύνδεσης των νησιών ανέφερε ότι το πρώτο έργο που ολοκληρώνεται για τη διασύνδεση των νησιών είναι οι Κυκλάδες Α και μετά οι Β. Προχωράει η διασύνδεση Κρήτης και Πελοποννήσου ως το 2020 και 2023, είπε επίσης. Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της διασύνδεσης της Κρήτης, πρόσθεσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία. Στόχος επίσης είναι να διατηρήσει η ΔΕΗ ένα ισχυρό πλεονέκτημα όπως τα υδροηλεκτρικά σημείωσε.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επένδυση στο Ελληνικό

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό είπε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «πρόκειται για μια πολύ σύνθετη επένδυση που είχε μεγάλες εκκρεμότητες όπως με τα αρχαιολογικά. «Το 2018 είναι εφικτό να μιλήσει κανείς για αρχή εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ, ο υπουργός τόνισε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να μείνει ζωντανή η ΛΑΡΚΟ και βιώσιμη». Έχουμε δεσμευθεί ότι ως το τέλος του τρέχοντος έτος θα το έχουμε επιλύσει», τόνισε..

Ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία με πολύ ισχυρά κριτήρια

Σε ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός απάντησε ότι με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί υπάρχει πλήρη προστασία για τα 2/3 της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2018. Μετά θα υπάρξει νέα ρύθμιση. «Ο νόμος είναι σαφής και προστατεύει τα 2/3 της α’ κατοικίας με πολύ ισχυρά κριτήρια», υποστήριξε.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ήταν δέσμευση ότι θα γίνει και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν με τα επαγγελματικά ακίνητα, είπε στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης. Σημείωσε μάλιστα ότι παρά τις πιέσεις το ΔΝΤ δεν κατάφερε όσα ήθελε για την α΄κατοικία, η οποία προστατεύεται στη χώρα μας.

Ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018

Ελπίζω να λήξει ως τον Δεκέμβριο η αξιολόγηση για να κλείσει τον Ιούλιο και το πρόγραμμα, υπογράμμισε ο υπουργός αναφορικά με το μνημόνιο.

«Το 2018 θα έχει τελειώσει το μνημόνιο, η οικονομία ανακάμπτει και θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε για το τέλος» είπε ο κ. Σταθάκης υπενθυμίζοντας την πολύ καλή είδηση φέτος ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο βγήκαμε από το ειδικό καθεστώς της επιτήρησης των δημόσιων οικονομικών».

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)