to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 02.04.2016

Οικονομία

Γ. Σταθάκης: ''Αποτρόπαια η σκέψη'' Τόμσεν για σχέδιο εκβιασμού της χώρας (βίντεο)

«Αποτρόπαια η σκέψη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης για σχέδιο εκβιασμού της χώρας με πιστωτικό γεγονός ώστε να αναγκαστεί να αποδεχθεί μέτρα εκτός της συμφωνίας και του προγράμματός.


Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο του Mega, ότι «σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης υπάρχει μία στρατηγική, η οποία μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, με ένα πιστωτικό γεγονός, οποιασδήποτε μορφής προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, τους εταίρους και τους θεσμούς προκείμενου να αποδεχθεί πράγματα που κατά γενική ομολογία είναι εκτός του πλαισίου του προγράμματος και εκτός της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή έχει η χώρα. Μια διαπραγμάτευση έχει αρχή, μέση, τέλος, αρχές και κανόνες και οι σκέψεις του κ. Τόμσεν ξεφεύγουν από το χαρακτήρα μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης».

«Αποτρόπαια η σκέψη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης για σχέδιο εκβιασμού της χώρας με πιστωτικό γεγονός ώστε να αναγκαστεί να αποδεχθεί μέτρα εκτός της συμφωνίας και του προγράμματός, όπως αποκαλύφθηκε στις συνομιλίες που έφεραν στη δημοσιότητα τα wikileaks.

Συγκεκριμένα επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο του Mega, ότι «σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης υπάρχει μία στρατηγική, η οποία μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, με ένα πιστωτικό γεγονός, οποιασδήποτε μορφής προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, τους εταίρους και τους θεσμούς προκείμενου να αποδεχθεί πράγματα που κατά γενική ομολογία είναι εκτός του πλαισίου του προγράμματος και εκτός της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή έχει η χώρα. Μια διαπραγμάτευση έχει αρχή, μέση, τέλος, αρχές και κανόνες και οι σκέψεις του κ. Τόμσεν ξεφεύγουν από το χαρακτήρα μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης».

Εκτίμησε ότι «το ΔΝΤ επίσημα δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με τέτοιου τύπου στρατηγικές στη διαπραγμάτευση είναι δικό τους θέμα πως θα το χειριστούν».

«Αστυνομικού τύπου ρεπορτάζ που δεν έχει σημασία» απάντησε στις ερωτήσεις για το ποιος ευθύνεται για τη διαρροή που φαίνεται να απασχολούν ετεροβαρώς μερίδα των ΜΜΕ. «Τα wilileaks διαρρέουν ακριβή έγγραφα και αυτό έχει σημασία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)