to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 25.05.2023

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της ΝΔ

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης.


Όπως αρχικά τόνισε ο Γ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία διεκδικεί την καλύτερη δυνατή επίδοση. Το 2019, στις Ευρωεκλογές λάβαμε ένα ποσοστό περίπου 23% και ένα μήνα μετά, στις Βουλευτικές Εκλογές, καταφέραμε να το αυξήσουμε κατά 10 μονάδες. Η ήττα ήταν βαριά, αλλά προχωράμε μπροστά καθώς έχουμε μια νέα μάχη σε ένα μήνα. Θα εστιάσουμε στο πρόγραμμά μας, καθώς τα προβλήματα της κοινωνίας δεν επιλύθηκαν.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναλώθηκε σε μια στρατηγική, όπως αυτή της απλής αναλογικής, η οποία εν τέλει δεν απέδωσε και εκ του αποτελέσματος κρίνεται λανθασμένη. Επί 1,5 μήνα, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, δεν συζητήσαμε καθόλου για τις προτάσεις μας και το αύριο της χώρας, αλλά η δημόσια συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα με ποιους θα συνεργαστούμε, ποια θα είναι η εικόνα της Προοδευτικής Διακυβέρνησης και εν τέλει, η Ν.Δ. παρουσιάστηκε ως “δύναμη σταθερότητας” επειδή υποστήριξε ότι επιθυμεί την αυτοδυναμία. Είναι σαφές ότι το αφήγημα της Ν.Δ. επικράτησε. Σε ένα μήνα, οφείλουμε να πάμε στις εκλογές εστιάζοντας στα προβλήματα των συμπολιτών μας, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί. Έχουμε καταθέσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, το νέο Ε.Σ.Υ., τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, τους οποίους βλέπουμε σήμερα να διανέμονται σε ελάχιστες δεκάδες επιχειρήσεις. Όταν βλέπουμε 1,5 δισ. ευρώ να κατευθύνεται σε μερικές δεκάδες επιχειρήσεις, προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση των ανισοτήτων και στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Εν συνεχεία, τόνισε: «Μια τόσο μεγάλη εκλογική ήττα οφείλει να φέρει, ως αποτέλεσμα, αλλαγές. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι τις νέες εκλογές, οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στα πρόσωπα. Αποφάσεις λαμβάνονται ήδη από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική για την επόμενη αναμέτρηση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται και θεωρώ ότι χαίρει της εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης και έχει πολλά να προσφέρει, όχι στο κόμμα, στη χώρα. Ζήτησε συγγνώμη, καθώς είναι στα χαρακτηριστικά του ηγέτη να αναλαμβάνει την ευθύνη, ιδίως τη στιγμή που υπάρχει δικαιολογημένη πικρία και στενοχώρια στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Προχωράμε, ανατρέχουμε στα λάθη τα οποία κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αγωνιζόμαστε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.. Η καθημερινότητα των πολιτών δεν έχει βελτιωθεί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εστιάσει στις προτάσεις του για τη μείωση της ακρίβειας που συνεχίζει να καλπάζει, τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που ήταν αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης Μητσοτάκη. Κατά την προηγούμενη περίοδο, δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση επί του προγράμματος και προσωπικά το διαπίστωσα, συζητώντας με τους πολίτες και αντιλαμβανόμενος ότι δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία».

Μάλιστα, ο Γιάννης Σαρακιώτης πρόσθεσε ότι: «Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθούσε το μισό υπουργικό του συμβούλιο, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους ενώ μοίρασε και 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη Δημοκρατία. Το τι επιβραβεύτηκε στις εκλογές είναι μεγάλη συζήτηση… Ενδεχομένως να επιβραβεύτηκε η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)