to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 16.08.2022

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.


Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Άκουσα τον κ. Υπουργό να αναφέρει ότι δημοσιογράφοι Διεθνών Μέσων ενημέρωσαν για το που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κανένας ελληνικός φορέας τίποτα και απλά να έρχονται δημοσιογράφοι να ενημερώσουν την Κυβέρνηση για το που βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι άνθρωποι; Και το παρουσίασε σαν κάτι πολύ φυσιολογικό ο Υπουργός, δηλαδή το να μην υπάρχει καμία ενημέρωση από ελληνική αρχή, παρά μόνον από ξένους δημοσιογράφους!»,ενώ παράλληλα προσέθεσε ότι:

«Κατάφερε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για μία ακόμη αφορά, να διασύρει τη χώρα μας. Συνεχίζοντας μετά και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές που ακόμη και στην κορυφαία εφημερίδα παγκοσμίως τους “New York Times” η χώρα μας περιγράφεται με κατάπτυστα λόγια. Έρχεται λοιπόν τώρα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα να τη διασύρει και πάλι. Τα αδιέξοδα είναι πολλά για την Κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Στο φλέγον θέμα των υποκλοπών ο Βουλευτής Φθιώτιδας άσκησε δριμεία κριτική προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ενώ επανέλαβε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία δεν έχει δοθεί από τον ίδιο έως σήμερα καμία απάντηση. Ειδικότερα, δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός δε δίνει απαντήσεις. Ο πλέον αρμόδιος, ο άνθρωπος που με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το καλοκαίρι του 2019 μετέφερε την ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του και στο Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή. Πόσοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Παρακολουθούνται άλλοι εκπρόσωποι φορέων; Επιχειρηματίες; Δημοσιογράφοι; Εν τέλει ποιος θα απαντήσει σε αυτά τα μείζονα ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη;»

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης έκανε εκ νέου λόγο για προφανείς πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι προφανείς οι πολιτικές ευθύνες του Πρωθυπουργού καθώς και του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Πιερρακάκη, οι οποίοι ήρθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μία εβδομάδα πριν και ανέφεραν ψέματα. Δύο κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης ψεύδονται σε Επιτροπή της Βουλής και όλα συνεχίζουν να είναι πολύ καλά και εξαιρετικά. […] Και ο κ. Πρωθυπουργός τι κάνει; Απολαμβάνει τα μπάνια του, μία στην Τήνο και μία στα Χανιά. Δε νιώθει καν την ανάγκη να απαντήσει στον ελληνικό λαό και στα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία διασύρουν τη χώρα μας και την Κυβέρνηση του εδώ και δέκα ημέρες.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)