to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 15.02.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Βασικό μας μέλημα η διαπραγμάτευση - Την Τρίτη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση για ΠτΔ (βίντεο)

Με δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αυτήν την στιγμή είναι η έκβαση της διαπραγμάτευσης


"Σήμερα ο λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρα. Για μια ακόμα φορά κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές μας και στο μυαλό μας, συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις μεγάλες σημερινές κινητοποιήσεις.

Αναφορικά με την προετοιμασία της κυβέρνησης για την αυριανή διαπραγμάτευση είπε ότι ο Πρωθυπουργός είχε από το πρωί συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ε.Ε. και στελέχη της κυβέρνησης.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Όσον αφορά την ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως πρόθεση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, είναι να ανακοινώσει το όνομα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη και η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στη Βουλή την Τετάρτη.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες.

Την απόφασή του θα ανακοινώσει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τρίτη.

Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18/2.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)