to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 02.03.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Θα αποπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις του Μαρτίου

Η ελληνική κυβέρνηση, όλες αυτές τις ημέρες εξετάζει τις λύσεις και έχει προωθήσει αυτήν τη στιγμή λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση και με την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και όλες τις άλλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Μάρτιο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Η κυβέρνηση θα αποπληρώσει όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Μαρτίου, όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Δεν πρέπει να ανησυχεί η κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση, όλες αυτές τις ημέρες εξετάζει τις λύσεις και έχει προωθήσει αυτήν τη στιγμή λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση και με την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και όλες τις άλλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Σακελλαρίδης.

Όπως είπε, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές και με επενδυτές σε σχέση με τις εκδόσεις που θα γίνουν την εβδομάδα για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αλλά και με τους εταίρους ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές, προαναγγέλλοντας την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό προκειμένου να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση λέγοντας : «... επειδή δεν είμαστε σε μία λογική να φέρνουμε σχέδια συμβάσεων, όπως γινόταν στο παρελθόν από αυτούς οι οποίοι σήμερα μας κατηγορούν ότι προσπαθούμε να αποκρύψουμε τις συμβάσεις και τις συμφωνίες, να σας ενημερώσω ότι και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει μία συζήτηση στο κοινοβούλιο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου θα παρουσιάζει τη συμφωνία. Εκεί πέρα θα γίνει όλη αυτή η συζήτηση, έτσι όλα να είναι στο φως. Δεν φοβόμαστε τον διάλογο. Δεν είμαστε αυτοί που άλλα έλεγαν προεκλογικά...».

Στο ερώτημα αν εκτός από τη συζήτηση θα γίνει και ψηφοφορία, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο λόγος που αποφεύγουμε κάποια ψηφοφορία ότι φοβόμαστε εσωκομματικές αντιδράσεις... Ο λόγος που επιλέγει αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση να μη φέρει τη συμφωνία για κύρωση από το κοινοβούλιο έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται απλά και μόνο για μία παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)