to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 07.09.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Η πολιτική της Ν.Δ. για τη μετανάστευση είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει βάρκες (βίντεο)

«Θα σας κυνηγάει στη συνείδηση σας η πολιτική της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης το πρωί στο Mega κατηγορώντας τη Ν.Δ. για μικροπολιτική και ψηφοθηρία με βάση το προσφυγικό ζήτημα.


Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Θα σας κυνηγάει στη συνείδηση σας η πολιτική της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης το πρωί στο Mega κατηγορώντας τη Ν.Δ. για μικροπολιτική και ψηφοθηρία με βάση το προσφυγικό ζήτημα. «Η πολιτική σας για τη μετανάστευση είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει βάρκες, η πολιτική των ανασχέσεων» αναφερόμενος προφανώς στο Φαρμακονήσι.

Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην απελθούσα κυβέρνηση ότι έστειλε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα στους δουλέμπορους, ότι η ευκολότερη πύλη εισόδου είναι η Ελλάδα». Προφανώς ότι περιμένουν 2.000.000 πρόσφυγες στην Τουρκία κυνηγημένοι από τον πόλεμο δεν το γνωρίζει η Ν.Δ.

Ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι το σχέδιο της Ν.Δ. ήταν «μηδενικό» για τη μετανάστευση αναδείξαμε το θέμα ως ευρωπαϊκό βάζοντάς το σε όλες τις συνόδους κορυφής και φτιάχνουμε διαχειριστική αρχή για να πάρουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η Ν.Δ. Ενισχύει με τη ρητορική και το λαϊκισμό του ο κ. Μητσοτάκης τη Χ.Α. Φλερτάρουν με τα «ακροατήρια της Χ.Α.» αποβλέποντας σε ψήφους. «2.5 χρόνια δεν κάνατε τίποτα για τη μετανάστευση και μιλάτε.»

Σχολιάζοντας το σποτάκι της Ν.Δ. ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι είναι πραγματική η αγωνία της Λίνας στο σποτάκι της Ν.Δ. όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης όμως όπως είπε «δεν είναι χρυσόψαρα» οι ψηφοφόροι όμως, όπως θα ήθελε η καλή νεράϊδα της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι είναι "χρυσόψαρα"

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα "ξεκάθαρο πρόγραμμα" και χαρακτήρισε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ «πολύ ουσιαστική» και «γειωμένη στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη του 2015». Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις στα οποία και οι δανειστές και η τρόικα "δεν θα έχουν πρόβλημα" ενώ αναγνώρισε ότι η τρόικα θα κάνει έλεγχο αλλά πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Η Ν.Δ. νομίζει ότι μια καλή νεράιδα "μετατρέπει τους ψηφοφόρους σε χρυσόψαρα ώστε η μνήμη τους να διαρκεί επτά μήνες και όχι παραπάνω" ενώ αναφερόμενος υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 7 μήνες υποστηρίζοντας ότι μέσα σε 7 μήνες έγιναν βασικά βήματα σε πολύ δύσκολες συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και σκληρής διαραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι μπήκαν μπροστά πυλώνες όπως η ανθρωπιστική κρίση και η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας για να μπορέσει να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία και κοινωνία το επόμενο διάστημα. Δόθηκαν μάχες για να μην συμπεριλαμβάνονται στα εργασιακά οι ομαδικές απολύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές είπε αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών την επόμενη μέρα. Τόνισε ωστόσο ότι το θέμα αυτό είναι " συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες". "Πρέπει να σκεφτούμε και με χρονικό ορίζοντα τετραετίας" συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)