to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 06.03.2015

Κοινωνία

Γ. Σακελλαρίδης για το "κολαστήριο" του Κορυδαλλού: Να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή

Στην καταγγελία των κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ότι σταματάνε οι χημειοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς, ανταποκρίθηκε με tweet του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης - Διαβεβαιώσεις από το υπ. Δικαιοσύνης ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα


Φωτ. αρχείου

Όπως αναφέρει, "σχετικά με τα θέματα που ανέδειξε (και) σήμερα το @kolastirio

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφθηκαν στις 18/2 τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα το νοσοκομείο των φυλακών. Στις 24/2 πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση ομάδων των δύο Υπουργείων με θέμα το νοσοκομείο φυλακών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε σήμερα επικοινωνία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και έλαβε σχετική διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ ώστε να γίνει κανονικό νοσοκομείο, θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου των φυλακών και, τέλος, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ.

Ελπίζω -και θα συμβάλει η κυβέρνηση ώστε- να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή.
ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί". 

Όπως αναφέρουν και οι κρατούμενοι στο λογαριασμό τους στο twitter (@kolastirio) σε επικοινωνία τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι τα προβλήματα υγείας και παιδείας των φυλακισμένων είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, η επεξεργασία των μέτρων είναι στην τελική ευθεία και ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)