to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 12.02.2015

Πολιτική

Ο Γ. Σακελλαρίδης διαψεύδει τους Financial Times: Δεν θα κάνουμε πίσω - Δεν πάμε για παράταση του μνημονίου

Μιλώντας στον ANT1, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους.


Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

«Το θέμα σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει μία εμμονή σε ένα παρελθόν, σε μία κατάσταση και σε μία πολιτική. Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί τη διατύπωση για παράταση του ισχύοντος προγράμματος», ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε κοινή δήλωση.

Ο Γ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο τι συζητήθηκε τόνισε: «Υπήρχε μία συζήτηση η οποία κράτησε πολλές ώρες, ήταν η συνέχεια αυτού που λέμε εμείς της διαβούλευσης, της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Στην ουσία ήταν ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών, τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και των εταίρων, παρόλο που οι εταίροι δεν μπορείς να τους θεωρήσεις όλους μία πλευρά γιατί υπήρχαν και διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την πεποίθησή τους για το τι πρέπει να γίνει με την Ελλάδα». 

«Τουλάχιστον δόθηκε η ευκαιρία και στην ελληνική πλευρά να εκθέσει τα επιχειρήματά της, αλλά δόθηκε και η δυνατότητα να καλυφθεί ένας χώρος, ένα κενό το οποίο υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα επικοινωνίας, ένα κλίμα που μπορεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση. Αυτός ήταν ο δικός μας στόχος χθες το βράδυ και αυτό νομίζουμε ότι επιτευχθεί από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών του κ. Βαρουφάκη και με την παρουσία του κ. Δραγασάκη. Νομίζω ότι κινούμαστε σε ένα καλό δρόμο και σήμερα με την Σύνοδο Κορυφής με την παρουσία του κ. Τσίπρα, αλλά και τη Δευτέρα στο τακτικό πλέον Eurogroup πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία λύση η οποία θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο» απάντησε σε ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει ονομασία το πρόγραμμα ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή του. 

.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τους Financial Times

Ο Γ. Σακελλαρίδης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times, ότι οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους», τόνισε σε συνέντευξη του στο Mega.  

Ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε επίσης ότι ότι «εμάς αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το τυπικό σκέλος» και τόνισε: «Είναι άκομψο να ζητάνε από τη νέα κυβέρνηση να υπογράψει κείμενο που δείχνει τη συνέχιση ενός προγράμματος που απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».   «Εμάς μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο. Δεν εγκαταλείφθηκε η ρητορική μας» είπε επίσης στο ερώτημα αν εγκαταλείφθηκε το αίτημα για κούρεμα του χρέους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)