to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 11.07.2020

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ζητήστε συγγνώμη από τον αστυνομικό που συκοφαντείτε, να κάτσουν στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις ψευδείς πληροφορίες

Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει τα αυτονόητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά


Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση (11/7/20):

Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας -σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου- δηλώνουμε προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ.Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ο οποίος υιοθέτησε δημοσίως αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, τα εξής:

Πρώτον. Αν τους έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας, θα πρέπει αμέσως να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και από τον συγκεκριμένο Αστυνομικό.

Δεύτερον. Οφείλουν να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ.

Τρίτον. Είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση. Μία Ελληνική Αστυνομία που λειτούργησε σαν πανικοβλημένο, άτακτο ασκέρι, με αποτέλεσμα αναίτια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και, βεβαίως, να διαφύγουν πάλι όσοι πραγματικά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με βίαιες πράξεις και βόμβες μολότοφ.

Τέταρτον. Τώρα που θα πρέπει να αναμετρηθούν στην πράξη με την εφαρμογή του ανεφάρμοστου Χουντονόμου τους, να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Tα αποκαλυπτικά βίντεο

Αξίζει να τονιστεί ότι, η στημένη κατηγορία «για απελευθέρωση κουκουλοφόρου» εις βάρος αστυνομικού που παρενέβη για να σώσει από κακοποίηση το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Γκόγκογλου, αποδομείται πλήρως από το οπτικό υλικό.

Δύο βίντεο που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα «Law & Order» αποδεικνύουν ότι είναι απολύτως ψευδείς οι ισχυρισμοί του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σε βάρος υπαστυνόμου. Σύμφωνα και με τη μήνυση που υπέβαλαν μέλη της εναντίον του, «απέτρεψε, χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου», όπως φαίνεται όμως στις σκηνές που απαθανατίστηκαν δεν υπάρχει «κουκουλοφόρος» αλλά διαδηλωτές από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα φαίνονται στα βίντεο δεν υπάρχει χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του, αντίθετα επιτελώντας το καθήκον του, αφού βρισκόταν εκεί σε υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ όταν επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα, και συντάχθηκε δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου με συνέπεια να παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας ώστε το Σάββατο  να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και από εκεί στο Αυτόφωρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)