to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:02 | 24.10.2018

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ρεύμα δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας κατά των μικρών Ελλήνων ορμπανιστών και σαλβινιστών

Η Δημοτική Κίνηση «ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου» διοργάνωσε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Σύγχρονη Προοδευτική Πρόταση στην Αυτοδιοίκηση: Για την πόλη και τις ζωές μας» στην Κεντρική Αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης με ομιλητές τον υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, και τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση


Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι «η αυτοδιοίκηση ως θεσμός ήταν πάντοτε και παραμένει η μέλισσα για την επικονίαση των προοδευτικών ιδεών».

«Στον δεύτερο γύρο πρέπει να σχηματιστεί ρεύμα δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας κατά των μικρών Ελλήνων ορμπανιστών και σαλβινιστών» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «όποιος αρνηθεί να πάρει θέση από τώρα, πρέπει να καταψηφιστεί από τους προοδευτικούς πολίτες.»

«Απέναντι στους μικρούς Έλληνες ορμπανιστές και σαλβινιστές πρέπει να πάμε επιθετικά. Πρέπει να τους αφαιρέσουμε τη δημοσκοπική δυναμική του φαβορί από τώρα. Μετά θα είναι αργά. Πρέπει να τους απομονώσουμε  Αυτό είναι το σύγχρονο δημοκρατικό μας καθήκον» είπε ο Γ. Ραγκούσης.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Στον Καλλικράτη η έννοια του ισχυρού δημάρχου και ισχυρού περιφερειάρχη δεν αναφέρεται σε ποσοτικά πληθυσμιακά και άλλα δεδομένα. Αποκτά νόημα μόνο από τον ισχυρό παρεμβατικό, πολιτικό ρόλο τους. Υπό αυτήν την έννοια, δεν νοείται, για παράδειγμα, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ή υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κι αντίστοιχα υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονιάς, που δεν θα πάρει καθαρή θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως εάν επιδιώκει να εκπροσωπήσει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους ή και ισχυρίζεται πως εισηγείται μια προοδευτική ατζέντα. Μια συμφωνία στρατηγικής εθνικής σημασίας που αποτελεί κορυφαία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και τις υπερσυντηρητικές» είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)