to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 18.03.2023

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης προς Κεραμέως : Εσείς είστε το βαθύ κράτος

«Η Κυβέρνηση όταν λέει ψέματα, βάζει απέναντί της όχι τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά τις οικογένειες των θυμάτων και τους επιζώντες αυτής της εθνικής τραγωδίας»


Σημεία συνέντευξης του Γ. Ραγκούση, Τομεάρχη Διαφάνειας και βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Β΄Πειραιά στην εκπομπή του ΑΝΤ1  "Στούντιο με θέα" και στη δημοσιογράφο Φ. Μαυραγάνη:

Η επιστολή του κ. Πολάκη ήταν μη αναμενόμενη, ήταν λίγο αιφνιδιαστικό, σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματός μας, εκεί θα τεθεί το θέμα κι εκεί θα ληφθεί η απόφαση.

Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω κάτι, το γεγονός όμως ότι υπήρχε μία πολύ σαφής αναγνώριση του λάθους.

Λάθη κάνουμε όλοι  το σημαντικό είναι να τα αναγνωρίζουμε.
Είναι σίγουρα μία πράξη που θα ληφθεί υπόψη θετικά, είμαι απολύτως βέβαιος, τώρα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση ενός πολυμελούς οργάνου, που θα συνεδριάσει και γι΄αυτό το θέμα.

Προεκλογικά θα πούμε τις απόψεις μας και η αλήθεια είναι ότι σ΄αυτή τη φάση εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο νηφάλιοι, γιατί θέλουμε πάρα πολύ
όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ακούσουν τα επιχειρήματά μας και τις απόψεις μας.

Κυρία Κεραμέως, έχετε ακούσει τη φράση:” Κοίτα ποιος μιλάει;”

Ε νομίζω τώρα θα πω: «Κοίτα ποια μιλάει».

Τα λέω, γιατί όλα αυτά που είπατε είναι εντελώς αναντίστοιχα της σοβαρότητας που πρέπει να διέπει την στάση όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων,ιδίως όταν έχουν μπροστά τους στη συγκεκριμένη περίπτωση μία πολύ συγκεκριμένη επιστολή, που ο συγκεκριμένος βουλευτής, συνάδελφός τους,  έχει δώσει στην πραγματικότητα μέσω της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα  και με βάση την οποία δίνει απόλυτες εξηγήσεις και αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη για το λάθος που έκανε.

Δεν έχετε το δικαίωμα να με διακόπτετε, κα Κεραμέως.

Κι αν ήρθατε εδώ 15 μέρες μετά την τραγωδία να στήσετε έναν σκυλοκαβγά, στήστε τον μόνη σας, δεν θα τον στήσετε μαζί μου.

Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς συναδέλφους σας, δεν έχει προσπαθήσει ποτέ κανένας να στήσει τέτοιον σκυλοκαβγά.

Αν θέλετε να ανοίξουμε μία κουβέντα στην παρούσα στιγμή για το τι έχουν ξεστομίσει στελέχη της ΝΔ , προφανώς και δικά μας  κι εγώ ο ίδιος, κι εσείς, νομίζω ότι είναι μία συζήτηση στην οποία εγώ δεν θέλω να μπω, δεν είναι μία συζήτηση που αντιστοιχεί αυτήν την στιγμή στο περιβάλλον αυτής της κοινωνίας.

Κι  εν πάση περιπτώσει αφήστε να δούμε εμείς τι θα κάνουμε με τα δικά μας θέματα και κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε με τι δικά΄ σας και τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που έχετε γι΄αυτήν την τεράστια τραγωδία που οδήγησε δυστυχώς
Τόσο άδικα στον θάνατο 57 συμπολίτες μας.

Θα ξεκινήσω την απάντησή μου, κα Μαυραγάνη, από το ερώτημά σας, κάτι όμως που θα μας πάει στην ταμπακιέρα, στην ουσία του προβλήματος.

Τι αποτυπώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ;
Αποτυπώνουν μία πολύ αυστηρή κριτική ματιά και αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στην Κυβέρνηση.

Γιατί το μόνο κόμμα το οποίο υποχωρεί και μάλιστα δεν υποχωρεί απλώς ούτε πέφτει απλώς, αλλά στην πραγματικότητα μέσα σ΄έναν μήνα υφίσταται μία πάρα πολύ μεγάλη πτώση των ποσοστών των δημοσκοπικών είναι το κυβερνητικό κόμμα το κόμμα της ΝΔ .

Γιατί αυτό αποτυπώνεται έτσι;

Γιατί έχει επικρατήσει κατά την προσωπική μου γνώμη στην πλειοψηφία της κοινωνίας η βαρύτατη πολιτική ευθύνη που έχει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γι΄αυτήν την εθνική τραγωδία.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω αυτόν τον συλλογισμό και κυρίως απαντάει σ΄αυτά που είπε η κα Κεραμέως, για να μη θεωρηθεί ότι δεν απαντάω .

Αυτή λοιπόν η εθνική τραγωδία έχει πια αποσαφηνιστεί κι έχει τεκμηριωθεί κι αυτά που θα σας πω έχουν υποστηριχτεί ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ και σίγουρα από Μέσα Ενημέρωσης  τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν φιλικά προς εμάς.

Εάν η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε τοποθετήσει σ΄αυτήν τη θέση, την καθοριστική όπως αποδείχτηκε τραγωδία με ρουσφετολογικό και παράνομο τρόπο τον συγκεκριμένο σταθμάρχη, ο μοιραίος αυτός άνθρωπος δεν θα βρισκόταν 28 Φεβρουαρίου 11.20 στο πηδάλιο του σταθμού της Λάρισας, για να διαπράξει όλα εκείνα τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία.

Δεύτερον έχει αποδειχθεί  ότι υπήρχε και λειτουργούσε κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα , το οποίο, αν δεν το είχαν εγκαταλείψει από τον Ιούλιο του 2019 και μετά εξαιτίας μίας δευτερεύουσας σημασίας πυρκαγιάς που είχε τότε προκληθεί, θα υπήρχε δεύτερος σταθμάρχηςκι εδώ είναι η απάντησή μου-ο σταθμάρχης τηλεδιοίκησης και τον Φεβρουάριο του 2023 δίπλα στον μοιραίο σταθμάρχη και θα είχε διορθώσει τα λάθη του, με αποτέλεσμα να μην είχαμε τον θάνατο των 57 ανθρώπων.

Για την τραγωδία αυτή δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αντιδρά υποκριτικά.

Θέλω να σας πω σ΄αυτό το σημείο :
Η κυβέρνηση δεν έχει αυτήν την στιγμή την πολυτέλεια να αντιδικεί με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, γιατί όταν αντιδικεί με εμάς, όταν λέμε την αλήθεια και την τεκμηριώνουμε , στην πραγματικότητα αντιδικεί με τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τους επιζώντες μαζί με  τις οικογένειές τους αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Η Κυβέρνηση δηλαδή στην πραγματικότητα, όταν αρνείται την αλήθεια ή όταν προσπαθεί να την παραποιήσει , όταν λέει ψέματα, βάζει απέναντί της τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τους επιζώντες.

Τώρα, για τα δικά μας ποσοστά , εάν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε σε αυτές τις δημοσκοπήσεις που του δίνουν αυτήν την στιγμή, στην καλύτερη για εκείνον είδα μία δημοσκόπηση 7,4 % διαφορά, στον μέσο όρο μία διαφορά της τάξης του 4% , θα είχε κάνει τις εκλογές 9 Απριλίου, όπως είχε προαποφασίσει.

Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τις εκλογές 9 Απριλίου και  θα τις πάει όσο
Πιο πίσω μπορεί , είναι ακριβώς γιατί είναι ο πρώτος που δεν πιστεύει αυτές τις δημοσκοπήσεις.

Όλα μπορεί να τα λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να λέει ψέματα.

Eσείς είστε το βαθύ κράτος.

Tο Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε μέχρι τον Ιούλιο του 2019 , η φωτιά έπιασε επί των ημερών της ΝΔ, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν παραδόθηκε τον του Νοέμβριο 2022 .

Είναι ψευδέστατο το έγγραφο του κ. Γεραπετρίτη .

Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα: είναι κατηργημένο και εγκαταλειμμένο από τον Ιούλιο που αναλάβατε μετά από μία πυρκαγιά

Δεν λειτούργησε, γιατί, αν λειτουργούσε, θα είχε αποφευχθεί αυτή η εθνική τραγωδία τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο κ. Γεραπετρίτης κι εσείς λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό και σας παρακαλώ πάρα πολύ ευγενικά, μόλις φύγετε από εδώ, να δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA CHANNEL χθες το βράδυ , το οποίο αν δεν σας κάνει να ζητήσετε εσείς και ο κ. Γεραπετρίτης και η Κυβέρνηση  συγγνώμη, τότε το ήθος σας απέναντι στα θύματα αυτής της τραγωδίας θα είναι ανεπανάληπτο.

Είναι βέβαιο ότι λέτε ψέματα.

Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν υπήρχε σταθμάρχης τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Αν υπήρχε, οι 57 συμπολίτες μας θα ζούσαν.

Δεν υπήρχε με δική πολιτική σας  ευθύνη .

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.ant1news.gr/Politics/article/661419/tempi-syriza-kata-gerapetriti-gia-tin-tiledioikisi-stin-larisa?fbclid=IwAR2DtlZBYXJB5GYa44plA0gd1C1L7IdDsaO8Ify82nc1s_CJpqjETGpj6YQ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)