to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 08.12.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαθητές Πάρου-Αντιπάρου

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου προς την κα Κεραμέως για τα κενά των εκπαιδευτικών, για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων και για τις υποχρεωτικές υπερωρίες.


Με κατάθεση αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, καλεί  την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις στην ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου, σχετικά με τα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Κεραμέως.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ώρες του υποχρεωτικού προγράμματος των σχολείων της Βθμιας Εκπαίδευσης της Πάρου και της Αντιπάρου, απεναντίας το Υπουργείο προχωρά σε αδικαιολόγητη συγχώνευση τμημάτων με στοιβαγμένους 25 και 27 μαθητές ανά τμήμα και ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους καθηγητές/τριες. Χειρότερη δε είναι η κατάσταση για τους μαθητές/τριες της Γ΄Λυκείου που δε διδάσκονται τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων κι ακόμα χειρότερη για τους μαθητές που δεν έχουν Παράλληλη Στήριξη, παρότι αυτή έχει εγκριθεί από το ίδιο το Υπουργείο.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου καταγγέλλει την Υπουργό Παιδείας για τα κενά των εκπαιδευτικών, για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων και για τις υποχρεωτικές υπερωρίες.»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη την υπ. αρ. 11/6-12-2021   ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου, την καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

·         Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Ν. Κεραμέως ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία είναι απόρροια των αδειών και της συνταξιοδότησης αρκετών εκπαιδευτικών, σήμερα, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υφίστανται κενά που δεν οφείλονται σε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αλλά στην ολιγωρία του Υπουργείου.

·         Στα αιτήματα του κλάδου για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το ΥΠΑΙΘ απάντησε με τις συντμήσεις τμημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέσω των υποχρεωτικών υπερωριών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, και τις δεύτερες  και τρίτες αναθέσεις.

·         Σε αρκετά σχολεία να λειτουργούν διογκωμένα τμήματα κατευθύνσεων Λυκείου με 25 και 27 μαθητές ή να μην υπάρχoυν συνάδελφοι για να διδάξουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κατεύθυνσης  ή μαθήματα Λυκείου που εξετάζονται με τράπεζα θεμάτων ή να αναγκάζονται οι μαθητές να επιλέγουν άλλη ξένη γλώσσα από αυτή που είχαν διδαχτεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

·         Απαιτούμε από τους αρμοδίους του Υ.ΠΑΙ.Θ να προβούν στις προβλεπόμενες  ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)