to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 15.04.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Πλαίσιο εύνοιας «κολλητών» και κομματικός έλεγχος με τους δήθεν συμβούλους διαφάνειας

Με τους συμβούλους δήθεν ακεραιότητας και τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου γεμίζει το δημόσιο με κλώνους του σκληρού δεξιού συστήματος


Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων λίγο καιρό πριν, επισήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης καλώντας την κυβέρνηση να μην «κρύβεται» πίσω από τη συνέντευξη της Θεοδώρας Τζάκρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε την κυβέρνηση να πει με θάρρος ότι επιθυμεί την αλλαγή του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε με ευρύτατη πολιτική συναίνεση, διότι «μας πήρε στον λαιμό του ο Θεοδωρικάκος», που υπολόγιζε σε 800.000 τους απόδημους που θα μπορούσαν να ψηφίσουν από το εξωτερικό, νούμερο που αποδεικνύεται εξωπραγματικό.

Ο Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για προσπάθεια επιβολής ενός «σκληρού κομματικού συστήματος» αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου στο Δημόσιο και τους συμβούλους ακεραιότητας που ψηφίστηκε χθες το βράδυ.

Αναλυτικά τα σημεία τοποθέτησης του Γ. Ραγκούση στη Βουλή: 

Υπάρχουν 2 ειδών νομοσχέδια.

Αυτά που γίνονται νόμοι του κράτους και μιλούν θετικά γι αυτά- έξω από τη Βουλή- η κοινωνία, οι πολίτες, οι φορείς, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων.

Και υπάρχουν και νομοσχέδια που μιλούν για αυτά, μόνον αυτοί οι οποίοι τα εισηγήθηκαν.

Προσωπικά ξέρω ότι αυτό το νομοσχέδιο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και οι δημόσιοι υπάλληλοι συν τω χρόνω θα ζητήσουν την κατάργησή του.

​Δεν είναι σοβαρό και υπεύθυνο κ. Βορίδη να μην έχετε το πολιτικό θάρρος να πείτε στον ελληνικό λαό πως θέλετε να αλλάξετε το νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό με μεγάλη πλειοψηφία.
Κάθεστε και κρύβεστε πίσω από μια συνέντευξη που έδωσε η κ. Τζάκρη; Είναι αυτό επίπεδο ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους;

​Πείτε καθαρά πως σας πήρε στο λαιμό του ο κ. Θεοδωρικάκος λέγοντας σας  πως 800 χιλιάδες θα συμμετείχαν στη διαδικασία, το βγάζατε και σε πρωτοσέλιδα. 

​Διότι ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο κ. Μπίνης είναι ένας αναξιοκρατικά επιλεγμένος σε αυτή τη θέση, με βάση τα κομματικά κριτήρια και ως φίλος του κ. Μητσοτάκη.
Και η ΕΑΔ η ίδια είναι ένα σκληρό κομματικό δεξιό σύστημα.

​Έτσι τώρα με τους συμβούλους ακεραιότητας και τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου γεμίζει το Δημόσιο γεμίζει με κλώνους  του συγκεκριμένου συστήματος.

Από τους συμβούλους ακεραιότητας, αφενός οι κολλητοί σας στο κράτος δεν θα ελέγχονται.

Αφετέρου θα επιχειρηθεί να τεθεί υπό τον έλεγχό τους με εκβιασμούς και με απειλές, η μη κομματική κρατική διοίκηση και οι ανεξάρτητοι δημόσιοι λειτουργοί.

​Μα ειλικρινά, δεν υπάρχουν άλλοι σημαντικοί Έλληνες και Ελληνίδες που θα μπορούσαν να γίνουν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής του ΑΣΕΠ; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι κολλητοί σας; Κάνετε με νόμο ρύθμιση για να μείνουν χρόνια.

​Αν δε θέλατε να είναι τέτοιο το σύστημα που εγκαθιδρύετε, θα έπρεπε να δημιουργήσετε φορείς ελέγχου από διακομματικό έλεγχο και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Αλλά ΔΕΝ πιστεύετε στην Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια και τον μη κομματισμό, γι’ αυτό δεν το κάνετε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)