to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 09.07.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης η μη διενέργεια ΕΔΕ για τα «πακιστανικά» κινητά

Αποτελεί ομολογία ενοχής της κυβέρνησης η μη διενέργεια ΕΔΕ που θα έπρεπε να οδηγήσει τουλάχιστον σε διαθεσιμότητα τους αξιωματούχους που αναφέρονται στο δημοσίευμα της ΕφΣυν για τα πακιστανικά κινητά, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής


Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπ. Δικαιοσύνης για την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», ο Γ. Ραγκούσης τόνισε, απευθυνόμενος και στον υπ. Δικαιοσύνης στα υπουργικά έδρανα:

«Σήμερα, όλη μέρα, κύριε Τσιάρα σας βλέπουμε με το κινητό στο χέρι, σαν κάτι να σας δυσκολεύει. Πακιστανικό είναι; Σ’ αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να μην υπάρχει. Αυτό έλειπε να μας φέρνατε και την ηλεκτρονική εφαρμογή για το πώς θα λειτουργεί η Κυβέρνηση και τα κρατικά στελέχη, όπως αποκαλύπτουν τα πακιστανικά κινητά.

Εν πάση περιπτώσει, πέρα από το χιούμορ υπάρχει και η σοβαρή πλευρά αυτής της ιστορίας, κύριε Τσιάρα. Ελπίζω να το κατανοείτε.


Ποια είναι η σοβαρή πλευρά;


Η σοβαρή πλευρά προκύπτει από το γεγονός ότι μια εφημερίδα της χώρας απολύτως έγκριτη αποκάλυψε χθες ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι οι οποίοι αναφέρονται και μάλιστα γραπτώς –είναι γραπτά τα μηνύματα αυτά- στην ύπαρξη πακιστανικών κινητών με βάση τα οποία επικοινωνούν.


Πρόκειται για κινητά που δεν υπάγονται στο ελληνικό δίκτυο.


Υπάρχει βεβαίως το πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε για τον κ. Χαρδαλιά προσωπικά, για το αν έδωσε την εντολή να περάσουν ασθενείς μπασκετμπολίστες της τουρκικής ομάδας, αλλά υπάρχει όμως και το θέμα της αποκάλυψης ότι υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί, στελέχη κυβερνητικά τα οποία λειτουργούν με πακιστανικά κινητά.

Τι γίνεται μια μέρα μετά από την κυβέρνηση της χώρας; Τίποτα.

Τι έχετε κάνει γι’ αυτό; Τι έχετε κάνει, κύριε Τσιάρα, για να κινήσετε στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού τις απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε οι συγκεκριμένοι να εντοπιστούν και μέχρι να υπάρξει ένα τελικό πόρισμα, αν μη τι άλλο, να τεθούν σε διαθεσιμότητα;


Η στάση σας, κύριε Υπουργέ της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη -ως Κυβέρνηση μιλάω τώρα κι όχι προσωπικά για σας- αποδεικνύει την ενοχή σας.


Γιατί μία κυβέρνηση η οποία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει αντιμέτωπη με μια τέτοια καταγγελία μιας εφημερίδας, το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να διατάξει μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να κινήσει τη διαδικασία να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι αναφέρονται στις συγκεκριμένες καταγγελίες.


Κι έχεις τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς περί άλλων να τυρβάζουν αποδεικνύοντας, επαναλαμβάνω, την ενοχή τους.


Και αν νομίζετε ότι είναι μικρό θέμα να αποκαλύπτεται, ότι υπάρχει ένα παρακράτος ουσιαστικά στημένο από εσάς μέσα στο κράτος, νομίζω ότι κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Γελιέστε και αν μη τι άλλο προσβάλλετε και το Σύνταγμα και τους νόμους και  τους θεσμούς και την ελληνική πολιτεία με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε.

Αφήστε και το πακιστανικό κινητό. Βλέπω ότι έχετε πολλά κινητά. 3 έχετε; Το ένα σίγουρα θα είναι πακιστανικό, δεν μπορεί να είναι και τα 3 ελληνικά...»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)