to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 07.07.2022

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα φέρουν μία πολύ μεγάλη ήττα για τον κύριο Μητσοτάκη

«Η σημερινή μέρα έχει μία δεύτερη σημασία, η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά προέκυψε από τις χθεσινές και κυρίως θα έλεγα από τις σημερινές επεξηγηματικές δηλώσεις που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών» επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών


Και συνέχισε:

«Όπως φαντάζομαι έχετε όλοι ενημερωθεί σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης όχι απλώς επανέλαβε όσα χθες τέσσερις φορές είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά το τεκμηρίωσε κιόλας.

Το τεκμηρίωσε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και με ένα συγκεκριμένο επιχείρημα για το τι ακριβώς πρόκειται ενδεχομένως να συμβεί στα χέρια μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης, αν βρεθεί η χώρα, με τον Ερντογάν απρόβλεπτο κλπ.

Πρώτη παρατήρηση:

Με τον Ερντογάν όχι απλώς απρόβλεπτο αλλά επιτιθέμενο μέσω υπερπτήσεων και όχι μόνο μέσω υπερπτήσεων αλλά και σωρείας δηλώσεων.

Με τον Ερντογάν σε τέτοια κατάσταση, ήταν ο κύριος Μητσοτάκης αυτός ο οποίος τροφοδότησε την πολιτική ζωή του τόπου με το σενάριο των πρόωρων εκλογών και με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ήταν αυτός που την ώρα που ο Ερντογάν έκανε υπερπτήσεις πάνω από την Αλεξανδρούπολη συναντούσε υποψηφίους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να ανακοινώσει την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέβουν.

Αλλά πέραν αυτού, γιατί θα μπορούσε κανείς να προχωρήσει το σκεπτικό και να πει εντάξει είπε , έκανε λάθος, διορθώθηκε.

Νομίζω που αυτό που προφανώς απορρέει από αυτό που σήμερα είπε ο κύριος Μητσοτάκης είναι η λογική συνέχεια αυτού που όλοι γνωρίζουμε ως δόγμα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τί γνωρίζουμε ότι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητοί συνάδελφοι;
Ισχύει ότι ένας Πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές όταν ξέρει ότι θα τις κερδίσει.

Για να μην τις κάνει τις πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε να τις πραγματοποιήσει, οργανώθηκε να τις πραγματοποιήσει , νομίζω ότι αυτό που συνεπάγεται , αυτό που σημαίνει είναι το απλό και το αντίστροφο αυτού που σας είπα προηγουμένως ότι ξέρει πολύ καλά ότι γι’ αυτόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα στην κοινωνία.

Και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γίνονται ακόμη πιο άσχημα το επόμενο διάστημα σε σημείο που αν , αν πούμε ότι οι εκλογές του Φθινοπώρου θα μπορούσαν να είναι ένα ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , είναι βέβαιο ότι οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για τον κύριο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)