to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 22.10.2019

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ο κ. Πέτσας ψεύδεται και διαψεύδεται - Σε ΠΔ του 1991 βασίστηκαν οι έφοδοι στο «Τζόκερ»

Σκληρή απάντηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος υποστήριξε για το περιστατικό με την προσαγωγή ανηλίκων που έβλεπαν την ταινία Τζόκερ, ότι «η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» - Με Προεδρικό Διάταγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 έκαναν τις εφόδους στους κινηματογράφους.


Τα σημερινά λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος υποστήριξε για το περιστατικό με την προσαγωγή ανηλίκων που έβλεπαν την ταινία Τζόκερ, ότι «η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Συγκεριμένα ο Στ. Πέτσας ανέφερε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις αστυνομικές εφόδους σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες που προέβαλαν την ταινία «Joker». 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, επένδυσε στο να κατασκευάσει ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναχρονιστικό και ακροδεξιό, αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών, καθώς οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ηγείται ενός κεντροδεξιού, λαϊκού κόμματος. Αυτό που βλέπουμε από τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες είναι μια προσπάθεια να επενδύσει στο ίδιο προφίλ. Η προσπάθεια αυτή θα έχει την ίδια κατάληξη». «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε στον προσωπικό του λόγαριασμό στο Facebook:

Ο κ. Πέτσας ψεύδεται και διαψεύδεται - Σε ΠΔ του 1991 βασίστηκαν οι έφοδοι στο «Τζόκερ».

Με Προεδρικό Διάταγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 έκαναν τις εφόδους στους κινηματογράφους.

Τελικά, η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις απαράδεκτες εφόδους της Ελληνικής Αστυνομίας στους κινηματογράφους για να προσαγάγει ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, βασίστηκε και στο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Πρόκειται για το άρθρο 97 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 που σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9 του μεταξικού νόμου 445/1937, ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα περί απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων σε ακατάλληλα θεάματα.

Είναι διατάξεις που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η αλήθεια.
Αυτήν την αλήθεια τη γνώριζαν από την πρώτη στιγμή.
Αυτήν την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν με τις ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν νόμου Ραγκούση του 2010.
Η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού τους διέψευσε πανηγυρικά, στη συνέντευξή της στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.
Η κ. Μενδώνη όχι μόνο μίλησε για «νόμο Γερουλάνου», αλλά, κυρίως, με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως δεν προβλέπονται από το συγκεκριμένο νόμο του 2010 όσα διαδραματίστηκαν από την αστυνομία στις κινηματογραφικές αίθουσες.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
1. Ενεργοποίησαν το προεδρικό διάταγμα Μητσοτάκη του 1991 σε συνδυασμό με τον μεταξικό νόμο, απολύτως συνειδητά και στο πλαίσιο του ακραία δεξιού δόγματος της αστυνομικοποίησης της πολιτικής τους.
Στο πλαίσιο αυτού του γενικευμένου δόγματος έκαναν τις πρωτοφανείς εφόδους στους κινηματογράφους.
2. Επειδή, όμως, είναι θρασύδειλοι, μόλις αντιλήφθηκαν την κοινωνική αντίδραση κατέφυγαν στις γνωστές τους μεθόδους.
Τις γκαιμπελικές μεθόδους αποπροσανατολισμού, μέσω διασποράς fake news από τα γνωστά εκτελεστικά τους όργανα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας με τις σημερινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε κι επίσημα πως αυτό το σύστημα παραπληροφόρησης έχει την έδρα του στο Μαξίμου.
3. Είναι λοιπόν και ακραία δεξιοί και θρασύδειλοι και ψεύτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)