to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 07.04.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο Λιγνάδης και ο Φουρθιώτης στην εξουσία

«Ο κ Φουρθιώτης, όταν έπραξε, όσα έκνομα έπραξε σε βάρος του κυρίου Βρούτση και των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, φυλασσόταν με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛΑΣ και της πολιτικής ηγεσίας του κυρίου Χρυσοχοΐδη της Κυβέρνησης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Ραγκούσης σε τηλεοπτική συνέντευξή του


Η συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση στους δημοσιογράφους κα Κουτροκόη και κ. Παυλόπουλο στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στο "OPEN TV":

«Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε ένα ιστορικό σύνθημα, για να περιγράψω λίγο το γενικό πρόβλημα μετά από αυτές τις καταγγελίες του κ. Βρούτση, το σύνθημα το ιστορικό:  Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία.

Ένα σύνθημα που νομίζω ότι τώρα πια ζούμε τη νέα του εκδοχή και η νέα του εκδοχή  μετά από όλα αυτά κι όχι μόνο όλα αυτά, αλλά και όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από άλλες δύσοσμες υποθέσεις ουσιαστικά συμπυκνώνεται στη φράση: «Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο Λιγνάδης και ο Φουρθιώτης στην εξουσία».

Γιατί  όλα αυτά τα οποία αποκαλύπτονται και είναι πράγματα συγκλονιστικά, δε θα τα γνωρίζαμε, κανείς δε  θα τα γνώριζε, αν μία  εφημερίδα, που πασχίζει ο κύριος Μητσοτάκης να κλείσει και τώρα φαίνεται αποδεικνύεται γιατί, η  Εφημερίδα "Documento" -που είπε και ο  κύριος Βρούτσης- δεν είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα και να συζητήσει με τον κύριο Βρούτση αυτές τις καταγγελίες και σίγουρα όλα αυτά.

Για  τον κύριο Φουρθιώτη  αυτές οι καταγγελίες και τη συμπεριφορά του ήρθαν στην επιφάνεια μετά τη συνέντευξη που έδωσε ή την συνομιλία που είχε ο κ. Βρούτσης  με την εφημερίδα "Documento".


Γιατί είναι σοβαρή υπόθεση; 

Είναι βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε τα γεγονότα αυτά και τα περιστατικά από τότε που είχαν συμβεί.
Ποιος είναι ο κύριος Φουρθιώτης για  την Κυβέρνηση;

Είναι πρώτον  κάποιος, ο  όποιος μπήκε ξαφνικά  και είχε προκληθεί σάλος τότε, όταν αποκαλύφθηκε αυτή η είδηση στην περιβόητη ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ.

Χρηματοδοτήθηκε και από τη ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ  ο κύριος Φουρθιώτης  όχι μόνο από το Υπουργείο Εργασίας .

Δεύτερον ο κ Φουρθιώτης,  όταν έπραξε, όσα έκνομα έπραξε σε βάρος του κυρίου Βρούτση και των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας,  φυλασσόταν με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛΑΣ  και της πολιτικής ηγεσίας του κυρίου Χρυσοχοΐδη της Κυβέρνησης  του κ.  Μητσοτάκη με πλειάδα αστυνομικών έχοντας εφοδιαστεί και μέχρι και με θωρακισμένο όχημα .

Έχουμε λοιπόν εδώ πέρα μία κατάσταση εξαιρετικά δύσοσμη, την οποία είναι βέβαιο ότι την  ξέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν αποκαλύπτονται όλα αυτά από την περασμένη Κυριακή δε μιλάει καθόλου, σιωπή επικράτησε από πλευράς Μεγάρου  Μαξίμου επί πάρα πολλά 24ωρα,  για να έχουμε τη δήθεν διαρροή που είχαμε χθες το βράδυ.

Τώρα μετά από αυτό το σάλο  που προκλήθηκε και μετά  από όλες  αυτές τις αποκαλύψεις,  για ένα συμβάν, ξαναλέω σωρεία από αυτό το ίδιο το συμβάν γεγονότων, που είχαν προηγηθεί και τα οποία τα γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου  από τότε που συνέβαιναν.

Η εντολή του κύριου Χρυσοχοΐδη στην ΕΛΑΣ  ήταν αρχικά να διαψεύσει ότι ο κύριος Φουρθιώτης έχει ασφάλεια και φυλάσσεται από πλειάδα αστυνομικών και μετά, όταν συνεχίστηκαν οι καταγγελίες σε βάρος του κυρίου Φουρθιώτη, αναγκάστηκαν να αποφασίσουν να του αποσύρουν υποτίθεται μία φρούρηση που  την είχανε δώσει, για να τον εξασφαλίσουν απέναντι σε διάφορους κινδύνους που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει.

Αυτή η απόσυρση της φρουράς  του με τον τρόπο που έγινε απέδειξε αν θέλετε, ότι δεν είχε κανέναν άλλον πλην των προτιμησιακών σχέσεων που  προφανώς διατηρεί με την κυβέρνηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για να του δοθεί.

Γιατί όταν κάποιος  πραγματικά κινδυνεύει  δεν του την αφαιρείς  την ασφάλεια.

Και μία κουβέντα για τον κ. Βρούτση και για την αντιπολίτευση που έχει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Ως  Αξιωματική Αντιπολίτευση θα πω ότι για το συγκεκριμένο θέμα εμείς στεκόμαστε με πάρα πολύ μεγάλη υπευθυνότητα.

Για μας το θέμα είναι  θέμα που σχετίζεται με την ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεύτερο νομίζω ότι ο κ. Βρούτσης δεν  μπορεί να έχει παράπονο , γιατί όσο ήταν υπουργός και η κα Αχτσιόγλου και στη συνέχεια η κα Ξενογιαννακοπουλου  νομίζω ότι δεν τον άφησαν μέρα να περάσει χωρίς να ελέγξουν τις πράξεις του ή  τις παραλείψεις του και να επικρίνουν τις πράξεις η τις παραλείψεις του, που  δεν ήταν και λίγες.

Νομίζω είχε  μεγάλη συμμετοχή στη δημοσιότητα ο κ. Βρούτσης,  όπως και πάρα πολλοί άλλοι Υπουργοί της ΝΔ .

Πότε αφαιρέθηκε η φρουρά από τον κ. Φουρθιώτη;

Η φρουρά τού αφαιρέθηκε Απρίλιο, άρα για ποια ακαριαία αντίδραση μιλάμε;

Ο κύριος Βρούτσης στη Βουλή κατήγγειλε όχι συγκεκριμένα την περίπτωση Φουρθιώτη, αλλά τις διάφορες παρανομίες που είχαν συμβεί. 

Δεύτερον δεν είπε τίποτα για την περίπτωση Φουρθιώτη.

Η Κυβέρνηση όμως το ήξερε από τον Δεκέμβριο, του αφαίρεσε τη φρουρά τον Απρίλιο και για τα περί οικονομικού εισαγγελέα πιθανότατα κι αυτά το τελευταίο διάστημα, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις έχουν προχωρήσει.

Άρα λοιπόν η Κυβέρνηση, της οποίας εξίσου μέλος, σωστά το είπε ο κύριος Βρούτσης, ήταν ο κύριος Βρούτσης, αλλά είναι και ο κύριος Χρυσοχοΐδης, απέναντι σε ένα φαινόμενο Φουρθιώτη, όχι μόνο δεν αντέδρασε.

Και το φαινόμενο δεν ήταν μόνο ότι πήρε λεφτά που δεν έπρεπε να πάρει , αλλά ότι συμπεριφέρθηκε, όπως συμπεριφέρθηκε.

Πώς το μπλόκαρε;

Εδώ του παρείχε φρουρά μέχρι τον Απρίλιο.

Αν δεν έβγαιναν οι αποκαλύψεις την περασμένη Κυριακή από την εφημερίδα "Documento", ακόμη θα είχε φρουρά.

Τα λεφτά δεν γνωρίζουμε ακόμη, εάν έχει κινηθεί η διαδικασία, για να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει στην κυβέρνηση ο κύριος Μητσοτάκης και την εξουσία, άνθρωποι σαν τον Φουρθιώτη κυκλοφορούν στα Υπουργεία, και την ασκούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)