to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 01.07.2019

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Μόνο εμπόδιο στον Μητσοτάκη και τις παρασιτικές ελίτ η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Η στάση ΝΔ, ΚΙΝΑΛΛ και Ποταμιού στην ψηφοφορία για την απλή αναλογική μετέτρεψε αυτές τις εκλογές σε ένα σαφές δίλημμα, προόδου με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ή παράδοσης του κράτους στον Κ. Μητσοτάκη και τις παρασιτικές ελίτ που εκπροσωπεί η ΝΔ, τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης Στο Κόκκινο και την Γεωργία Σαδανά.


Για μία ακόμη φορά φαίνεται καθαρά η σημασία που έχουν οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται ανά πενταετία από τις Ευρωεκλογές στην πορεία που παίρνουν τα πράγματα στην Ευρώπη, είπε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι το θετικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ευρύτατη προοδευτική συσπείρωση ηγετών, στο επίκεντρο της οποία βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.

Αυτή η συσπείρωση ηγετών από την Αριστερά μέχρι τους Σοσιαλιστές για τα μείζονα θέματα της ΕΕ ξεκαθαρίζει την πολιτική πορεία των πραγμάτων στον προοδευτικό χώρο, είναι πολύ θετικό κεκτημένο, όπως τόνισε ο ίδιος, που προέκυψε από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συνταχθεί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε αυτή την κατεύθυνση και να κάνουν το ίδιο και αυτοί.

«Όλοι εμείς που έχουμε κάνει αυτή την επιλογή καθαρά εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, έχουμε υποστεί όλες τις επιθέσεις που ξέρετε που εκπορεύονται από το γνωστό κέντρο που έχει συγκροτηθεί με στόχο να κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη πάση θυσία. Ήθελαν το “διαίρει και βασίλευε” … δυστυχώς το παιχνίδι τους το παίζει μέχρι τέλους η κ. Γεννηματά», όπως είπε ο ίδιος. «Αλλά αυτό που προκύπτει είναι ότι η κυρίαρχη τάση είναι εκεί που βρίσκεται ο πρωθυπουργός, που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να ενθαρρυνθούν και να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση όλες οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Ακριβώς επειδή προέρχεται από την σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά … είναι ένα πολύ καθαρό σήμα για το πού πάνε τα πράγματα στην Ευρώπη, προς όσους μέχρι τώρα δίσταζαν», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, «άρα ναι, είναι απόδειξη ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι το ορθό, το υγιές, το αύριο, σε αντίθεση προς αυτούς που επιμένουν να συντηρούν την διάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων για να εξυπηρετούν τα σχέδια της ελληνικής Δεξιάς».

Για το κατά πόσο μία διαφαινόμενη ανάληψη της ηγεσίας της Κομισιόν από τον Φρανς Τίμερμανς μπορεί να προκαλέσει τελικά αλλαγή της στάσης του ΚΙΝΑΛΛ, ο κ. Ραγκούσης εμφανίστηκε απαισιόδοξος. «Η περίπτωση της κ. Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛΛ είναι ιδιαίτερη, καθορίζεται από παράγοντες που δεν σχετίζονται με ιδεολογία, αρχές και αξίες, αλλά με κύκλους συμφερόντων που θέλουν πάση θυσία τον έλεγχο του κράτους, να τον παραδώσουν στον κ. Μητσοτάκη και τα μέλη της οικογένειάς του, να υλοποιήσουν τα συμβόλαια που έχουν συνάψει μαζί τους … προσδοκώ όμως μετά τις εκλογές να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στο ΚΙΝΑΛΛ, πιστεύω ότι η κ. Γεννηματά θα απομονωθεί, δεν ξέρω καν αν θα αντέξει να παραμείνει στην ηγεσία του. Για να μπορέσει να μείνει στην ηγεσία, όχι απλώς θα πάει σε ψήφο ανοχής προς τον κ. Μητσοτάκη αν της δοθεί η δυνατότητα, αλλά θα μπει κανονικά στην κυβέρνηση».

Από την άλλη, η ΝΔ στις Ευρωεκλογές πήρε 1,85 εκατομμύρια ψήφους, περίπου όσες και ο Σαμαράς το 2012, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, «δεν είναι ψηφισμένη η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη από 3 εκατομμύρια, κάτι που θα μας έκανε να πούμε ότι έχει κριθεί η μάχη … είναι απολύτως ρεαλιστικό να υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή».

Ο εκλογικός νόμος που υπάρχει στην χώρα και τελικά παρέμεινε σε ισχύ, είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη, της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη, συνέχισε, θέτει με αδιαμφισβήτητο τρόπο στους πολίτες «την μεγάλη αλήθεια ότι η μόνη ψήφος που μπορεί να εμποδίσει την ανάληψη της εξουσίας από την οικογένεια Μητσοτάκη και τα παρασιτικά συμφέροντα των ελίτ που εκπροσωπεί η ΝΔ, είναι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ή θα κερδίσει η ΝΔ με μία ψήφο διαφορά και θα σχηματίσει κυβέρνηση με την κ. Γεννηματά, ή θα νικήσουμε εμείς με μία ψήφο διαφορά και την επόμενη ημέρα η χώρα θα έχει προοδευτική κυβέρνηση που θα συνεχίσει να πορεύεται στην πορεία που έχει ήδη χαραχθεί … από τον Αύγουστο του 2018 που ξεμπερδέψαμε με τα μνημόνια».

«Στις κάλπες πρέπει να είναι σαφές στους πολίτες ότι εάν δεν θέλουν να γυρίσει πίσω η χώρα, αν θέλουν την συνέχεια της βάσιμης προόδου που συντελείται καθημερινά στην χώρα, έναν τρόπο έχουν, ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είναι τέτοιος ο εκλογικός νόμος που, με ευθύνη Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη, θα καθορίσει την διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)