to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 05.03.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση ομολογεί κι επίσημα ότι αφήνει στην τύχη της τη ναυπηγοεπισκευή στον Πειραιά

«Η κυβέρνηση, λειτουργώντας ως εντολοδόχος της Cosco, ομολογεί κι επίσημα ότι αφήνει στην τύχη τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τους χιλιάδες εργαζομένους που εργάζονται σ΄ αυτές», τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, μετά την απάντηση του υπ. Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη σε ερώτηση 32 Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Μετά την απάντηση του Γ. Πλακιωτάκη (δείτε τη αμέσως παρακάτω) στην ερώτηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ζητούσαν άμεση ένταξη στους δικαιούχους μείωσης του οικονομικού ανταλλάγματος, των πληττόμενων -από τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας- επιχειρήσεων των Ιδιωτικών Ναυπηγείων της ΝΕΖ, ο Γ. Ραγκούσης σημειώνει:

Με την απάντησή του στη σχετική μας ερώτηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε επίσημα πως η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της Cosco, αδιαφορώντας εντελώς για τις πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η συνειδητή πλέον άρνησή τους να μειώσουν το οικονομικό αντάλλαγμα για το δικαίωμα χρήσης των χώρων του παραχωρησιούχου ΟΛΠ- Cosco, τη στιγμή που σε όλους τους ιδιώτες μικρο-ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων έχουν επιβάλλει 40%-80% μείωση στην είσπραξη των μισθωμάτων τους, αποτελεί αθέμιτη διάκριση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Από την άλλη πλευρά η άρνησή τους να εντάξουν στα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης τους υποπαραχωρησιούχους ναυηγοεπισκευαστές της ΝΕΖ συνιστά ξεκάθαρο εμπαιγμό και πρόκληση προς τους μικρομεσαίους υποπαραχωρησιούχους της Ζώνης, σε σχέση με το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, που μισθώνουν επαγγελματικούς χώρους και έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων λόγω της πανδημικής κρίσης.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει στο έλεός της τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της ναυπηγοεπισκευής και τους εργαζόμενους σ’ αυτή χιλιάδες εργαζόμενους, στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, που αποτυπώνονται πλέον στην εν γένει οικονομική δραστηριότητα στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η απάντηση Πλακιωτάκη στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)