to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 25.02.2019

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: «Frontman» των παρασιτικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης

«Είναι πολιτικά απαράδεκτη η ηγετική τάση να κινηθεί προς τα δεξιά το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπ. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» Πάτρας


«Είναι πολιτικά απαράδεκτη η ηγετική τάση να κινηθεί προς τα δεξιά το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπ. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» Πάτρας. Αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αχυράνθρωπο των σκληρών παρασιτικών συμφερόντων της διαπλοκής» και εξήγησε πώς βλέπει την αναγκαία σύγκλιση των αριστερών, σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών δυνάμεων.

Η συνέντευξη:

  • Σήμερα έχετε μια ομιλία στην Πάτρα με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Παπαδημούλη. Σε τι θα αναφερθείτε;

Ότι καθαρά, ειλικρινά και έντιμα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, όλοι, προκειμένου να επαναθεμελιωθεί μια προοδευτική, δημοκρατική, ριζοσπαστική παράταξη, ειδικά τώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα η μεταμνημονιακή Ελλάδα. Όσοι, τουλάχιστον, έχουμε αυτοπροσδιορισθεί, από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, ως άνθρωποι που ανήκουμε στην Αριστερά, στα Σοσιαλιστικά Κόμματα, στα κεντροαριστερά κόμματα και γενικότερα σε αυτό που λέμε προοδευτική παράταξη.

Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πράξη αυτό που με πολύ μεγάλο πολιτικό θάρρος ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην εκδήλωση που κάναμε στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και που ουσιαστικά ανακοίνωσε την πολιτική βούληση και του ιδίου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τον βασικό κορμό της προοδευτικής παράταξης ώστε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί η σύγκλιση των Προοδευτικών δυνάμεων και ποια κόμματα μπορεί να περιλαμβάνει;

Πρέπει και μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα κόμματα εκείνα που έχουν μια κόκκινη γραμμή με την δεξιά, με την ακραία δεξιά του κ. Μητσοτάκη, του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων, γιατί δεν θέλουν οι ίδιοι, να συμπεριληφθούν σ’ αυτή την πορεία, όλοι όσοι έχουν υπερταυτισθεί με την πολιτική αυτής της υπερδεξιάς και έχουν χρηματίσει υπουργοί και υφυπουργοί του κ. Σαμαρά και τώρα περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη που δεν θα κερδίσει βεβαίως τις εκλογές.

  • Ορισμένοι λένε ότι η προσπάθεια αυτή που κάνετε είναι συγκυριακή και έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα με σκοπό να κερδίσετε στις κάλπες που έρχονται.

Απλώς αποδεικνύουν την πολιτική τους μυωπία, όσοι έχουν πραγματικά τέτοια προσέγγιση., αν την έχουν πραγματικά γιατί μπορεί να λένε κάτι για να το λένε. Στην πολιτική κάποιοι λένε κάτι για να αποφύγει μια πραγματικότητα που αντιστρατεύεται τις βασικές του επιλογές. Όσοι, όμως το πιστεύουν, κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα

Αυτό που συζητάμε δεν καλύπτει μια συγκυριακή και περιορισμένη ανάγκη, είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση που ξεπερνάει τα όρια της χώρας, είναι μια πανευρωπαϊκή και διεθνής πρωτοβουλία, την οποία ακόμη και μείς εδώ που προσπαθούμε να δομήσουμε τις συνθήκες, είμαι βέβαιος ότι δεν έχουμε καταλάβει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Γιατί στην πραγματικότητα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αυτή η κίνηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι τεράστιας δύναμης και ισχύος.

Έχουν να κάνουν με τεράστιας ανισότητας ζητήματα που οδηγούν το κόσμο στην απόγνωση, έχουν να κάνουν με τεράστιες αδικίες και στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με πολύ σημαντικά διακυβεύματα.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι το αν θα παραδόσουμε πάλι τη χώρα, όχι απλώς στη ΝΔ, όχι στον Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας “frontman” , ένας αχυράνθρωπος των σκληρών παρασιτικών συμφερόντων της διαπλοκής που κατά βάση είναι κρατικοδίαιτα και τα οποία στην πραγματικότητα, ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους, πως θα ξαναπάρουν τη χώρα στα χέρια τους για να λύσουν όχι μόνο τα πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα που έχουν, αλλά και ποινικά ζητήματα και εκκρεμότητες που έχουν με τη δικαιοσύνη.

  • Πολλοί λένε ότι ο κ. Σαμαράς δίνει τη γραμμή…

Ναι ο κ. Σαμαράς με την πολύ σκληρή ομάδα Γεωργιάδη- Βορίδη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο πρόεδρος με πρωτογενή δύναμη που δίνει τον τόνο στο κόμμα του. Είναι πρόεδρος με δανεική δύναμη και αν αύριο το πρωί ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς να του αφαιρέσουν την εσωκομματική δεδηλωμένη που του παρέχουν, δεν έχει που να στηριχθεί. Θα στηρίζεται όσο πηγαίνει με τα νερά τους και όσο η παρασιτική ομάδα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της που ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και το δείχνει με τις προσπάθειες που κάνει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών…

  • Στο ΚΙΝΑΛ δεν βλέπουν θετικά την διεργασία που κάνετε, ενώ ταυτόχρονα πολλά στελέχη του φεύγουν το ένα μετά το άλλο…

Ναι, φεύγουν τα στελέχη του γιατί το ΠΑΣΟΚ έχασε το πολιτικό προοδευτικό του χαρακτήρα. Σήμερα βλέπουμε την αρχή του ρεύματος αποχωρήσεων από την αποτρόπαιη πολιτική στρατηγική, που είναι και ανώμαλη πολιτική στρατηγική της σύμπλευσης με την δεξιά.

Όταν οργανώνεται η ηγετική ομάδα για συναλλαγή με αντάλλαγμα κρατικές θέσεις, όποιος το βλέπει αυτό προφανώς και δεν συμφωνεί και αποχωρεί. Είναι πολιτικά απαράδεκτη η ηγετική τάση να κινηθεί προς τα δεξιά ένα κόμμα που αυτοπροσδιοριστηκε και δημιουργήθηκε για να ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Δεν μπορείς να ανήκεις στον προοδευτικό χώρο και να είσαι ένας από τους «Αυλικούς» της οικογένειας Μητσοτάκη.

  • Στη ΝΔ λένε ότι θα αποκαλούν τη Βόρεια Μακεδονία ως Σκόπια

Ξέρετε πόσο εθνικά επικίνδυνο είναι αυτό, αν αναλογιστεί κανείς το τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και πως θα αντιδρούσε η Ελλάδα, αν έλεγε σε ιδιωτικές συζητήσεις «ποια Συμφωνία της Λωζάνης, ένα κουρελόχαρτο είναι». Θα είχε συγκλονιστεί το σύμπαν, δεν θα ειχαμε σφυροκοπήσει με διαβήματα διαμαρτυρίας όλη τη διεθνή κοινότητα, εάν ακούγαμε ότι αποκαλούν τη Συμφωνία της Λωζάνης ως κάτι ανούσιο, κάτι τίποτα, χωρίς αξία;

Πρέπει να νιώθουμε οργή για τη στάση του κ. Μητσοτάκη μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ελλάδα ένα κλαδί έχει πάνω στο οποίο κάθεται το συγκριτικό της πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία. Αυτό είναι, το Διεθνές Δίκαιο και η τήρησή του. Όταν η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται με τρόπο απαξιωτικό για το Διεθνές Δίκαιο λέγοντας ότι δεν θα σέβεται την διεθνή συμφωνία  των Πρεσπών, στην πραγματικότητα δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να μην μας σεβαστεί σε όσα θέματα έχουν υπογραφεί, είτε για πετρέλαια, είτε για υδρογονάθρακες, είτε για το Κυπριακό… η καταστροφή, η ζημιά που κάνει ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και ο Σαμαράς στην εξωτερική, αμυντική πολιτική της χώρας είναι ανυπολόγιστη, κόβει το κλαδί πάνω στο οποίο στηρίζεται η χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)