to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 23.07.2020

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ λόγω ανεπάρκειας

Αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση:

Αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο σύλλογος υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, απαιτεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα λόγω ανεπάρκειας.

Έναν διοικητή, που για να τον διορίσει στη συγκεκριμένη θέση ο κ. Μητσοτάκης, καταστρατήγησε κάθε αρχή αξιοκρατίας που είχε θεσπιστεί στο ελληνικό κράτος.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικό καθήκον άμεσα να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, με ένα προσωπικό που πρέπει και να αποκατασταθεί αλλά και να παραμείνει αφοσιωμένο στα κρίσιμα καθήκοντά του.

Την αποπομπή Κοντολέοντα ζητά ο Σύλλογος Yπαλλήλων της ΕΥΠ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μετά και τις πρόσφατες αλλαγές και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών στρέφεται κατά του επικεφαλής της και εκλεκτού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε απόφασή τους χαρακτηρίζουν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα «ανεπαρκή» και καλούν τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζουν παράλληλα με νόημα, με ιδιαίτερη σημασία μάλιστα λόγω και της χρονικής συγκυρίας, ότι η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη μεταξύ των άλλων για την Εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα.

Καλούν μάλιστα την πολιτική ηγεσία να σταματήσει τα πειράματα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)