to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 01.10.2020

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράεις της εκπαιδευτικής κοινότητας - Η κυβέρνηση τους άφησε απροστάτευτους

Δεν είναι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία-υπό καθεστώς πανδημίας-όπως ήταν πέρυσι και πρόπερσι, είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση


Αναλυτικά η παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, στην Ολομέλεια της Βουλής

Αυτή τη στιγμή ειδοποιηθήκαμε ότι έξω από τη Βουλή, αυτή η κυβερνητική πολιτική αυταρχισμού και αστυνομικής βίας έχει αποθρασυνθεί.

Υπάρχουν χημικά και επεισόδια, για μια εκπαιδευτική κοινότητα, για μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναγκάζονται υπό τον φόβο του κορονοιού να αυτοπροστατευτούν με όποιον τρόπο επιλέγουν –στη διάθεση του καθενός να τον κρίνει αυτόν τον τρόπο.

Στην πραγματικότητα αυτό (ο φόβος) είναι πίσω από όλες αυτές τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίες θα πούμε για άλλη μια φορά ότι είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Γιατί πήγατε και τους βάλατε μέσα σε σχολεία, που αντί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών, αυξήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης. 

Γιατί τους οδηγήσατε σε μαθήματα με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Δεν τους έχετε δημιουργήσει συνθήκες εμπιστοσύνης για να αισθάνονται ότι προστατεύεται η υγεία τους.

Ποια εμπιστοσύνη να δημιουργηθεί σε έναν μαθητή που διαβάζει στο facebook τον κ. Μαρκουλάκη να λέει ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό γιατί δεν άκουσε τους υγειονομικούς και δεν έκανε αυτό που του είπαν, για ένα αίτημα, ένα ρουσφέτι, ένα θέλημα που του ζήτησε.

Φταίνε οι μαθητές που δεν δέχονται να μπουν σε αυτή τη δοκιμασία της ίδιας τους της υγείας;

Προφανώς και δεν φταίνε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Αυτή η κυβέρνηση αντί να καταλάβει ότι μέσα σε συνθήκες πανδημίας γίνονται αυτές οι καταλήψεις ως μια προσπάθεια να προστατευτεί η υγεία αυτών των ανθρώπων τι κάνει;

Απαντά με αστυνομική βία και αυταρχισμό.

Δεν υπάρχει ερώτημα για τον αν έχει ασκηθεί αστυνομική βία ή όχι απέναντι σε μαθητές που αποφάσισαν με τον τρόπο που εκείνοι έκριναν να αντιδράσουν στην παντελή έλλειψη φροντίδας και προστασίας τους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού από τις κυβερνητικές επιλογές. Γιατί αυτή η βία έχει ασκηθεί μέχρι τώρα κατ’ επανάληψη από αστυνομικά τμήματα σε πάρα πολλές περιοχές στη χώρα, όπως στην Καβάλα, στο Κερατσίνι, στη Σαλαμίνα.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση, κύριε Λιβανέ, με το οποιοδήποτε παρατράγουδο μπορεί να προκάλεσαν εξωσχολικά στοιχεία, αν παρεισφρήσαν μέσα όπως είπατε κι εσείς άτομα με μολότοφ, «μπαχαλάκηδες» που λέγονται στην καθομιλουμένη άλλες φορές. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει αυτό και μη προσπαθείτε και επ’ αυτού να συκοφαντήσετε την αντίδραση των μαθητών.

Δεν είναι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία-υπό καθεστώς πανδημίας-όπως ήταν πέρυσι και πρόπερσι, είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση.

Προσπαθήστε να την καταλάβετε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)