to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 18.01.2023

Κοινωνία

Γ. Ραγκούσης: Ανίκανη η κυβέρνηση να δώσει λύση στην ανεπάρκεια λεωφορείων σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα

«Σαν να μη φτάνει ο κυβερνητικός αποκλεισμός του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την επέκταση του μετρό, τώρα η κυβέρνηση αρνείται να λύσει και το πρόβλημα των λεωφορείων», σημειώνει ο βουλευτής Β’ Πειραιά & κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης


Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει συγκεκριμένα, αναφορικά με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στην Ερώτησή μας για το σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου:

Αναρμόδια και ανίκανη να δώσει απαντήσεις για το οξύ πρόβλημα ανεπάρκειας λεωφορειογραμμών, προσωπικού και σύγχρονων οχημάτων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κρυπτόμενη πίσω από γενικόλογες απαντήσεις και «ασκήσεις επί χάρτου» του ΟΑΣΑ. Η δε διοίκηση του ΟΑΣΑ, αποδίδει την ελλιπή διαμόρφωση του δικτύου στις ιδιομορφίες του τοπογραφικού ανάγλυφου του Δήμου !

Σαν να μη φτάνει ο κυβερνητικός αποκλεισμός του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την επέκταση του μετρό, τώρα η Κυβέρνηση λέει κι ένα ακόμη όχι στην καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών, αρνείται να λύσει και στο πρόβλημα των λεωφορείων.

Μεγαλύτερη ειρωνεία, ωστόσο, αποτελεί η υπόσχεση για άμεση αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας από τον εν εξελίξει διαγωνισμό του Υπουργείου. Αποκρύπτει, όμως, πως ο διαγωνισμός αυτός σέρνεται εδώ και 3 χρόνια, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη παράτασή του. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση το φθινόπωρο του 2019 ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για 750 νέα οχήματα, εκ των οποίων τα 510 θα κυκλοφορούσαν ήδη από το τέλος του 2021 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για το επόμενο διάστημα οι πολίτες του Κερατσινίου και τις Δραπετσώνας θα συνεχίσουν να στριμώχνονται στα λεωφορεία, εν μέσω νέας έξαρσης των ιώσεων, με ανεπαρκείς λεωφορειακές γραμμές, ακατάλληλα και πολυμεταχειρισμένα οχήματα.

Όσο πιο άμεσα φύγουν, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει η αδικία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)