to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 08.08.2022

Κοινωνία

Γ. Ψυχογιός: Συνάντηση με οικονομικούς μετανάστες στο Παράλιο Άστρος

Με νέα μέλη της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας, μεταξύ των οποίων και με οικονομικούς μετανάστες της περιοχής συναντήθηκε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτκής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με πρωτοβουλία της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση νέων μελών της ΟΜ με τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό.

Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση για τα προβλήματα, τις ανάγκες και το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα δικαιώματα των μεταναστών της περιοχής. Στην πολύ ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση συμμετείχαν μετανάστες που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στην περιοχή με τις οικογένειες τους και έχουν ενταχθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, πλην όμως αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα γραφειοκρατικά, διοικητικά και νομικά, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ τους θέλει να είναι «αόρατοι» αποκλείοντας τους από πολλές δυνατότητες που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, από την κοινωνική ασφάλιση με την κατάργηση του ΑΜΚΑ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τις περικοπές και τα εμπόδια στις άδειες διαμονής, τις καθημερινές συναλλαγές με τη διοίκηση, τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και, κυρίως, την πολιτογράφηση και την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, όπου η τεράστια πλειοψηφία μεταναστών που ζουν δεκαετίες στη χώρα απορρίπτονται λόγω του Νόμου Βοριδη - ΝΔ.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα εντός κι εκτός Βουλής καθώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κοινωνίες συνοχής και αλληλεγγύης με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους. Υπενθύμισε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών 2ης γενιάς, την χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα χωρίς διακρίσεις, την άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους, τα εργόσημα για τους αλλοδαπούς εργάτες γης και τους παραγωγούς, αλλά και τη μείωση της καταστολής και της διοικητικής κράτησης μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα και τα Κέντρα Κράτησης που επί ΝΔ έχουν τετραπλασιαστεί χωρίς μάλιστα να έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα.

Τέλος, μετά από έναν πλούσιο διάλογο με τα μέλη της ΟΜ Β. Κυνουρίας, μετανάστες και μη, αναφέρθηκαν αναλυτικά οι πρώτες κινήσεις της επερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που περιλαμβάνουν την κατάργηση του κατάπτυστου Νόμου Βορίδη για την ιθαγένεια και η θέσπιση ενός δικαίου πλαισίου που θα βασίζεται στους πραγματικούς δεσμούς με τη χώρα και θα καταργεί το εισοδηματικό ταξικό κριτήριο που αποτελεί καθαρό θεσμικό ρατσισμό. Επίσης, θα επαναφέρει τον ΑΜΚΑ για όλους και όλες για την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα άρει τους άδικες εξαιρέσεις από κοινωνικά επιδόματα όπως τα επιδόματα γέννησης και στέγασης λόγω καταγωγής, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις Μετανάστευσης με προσωπικό και μέσα και θα σταματήσει το "κυνήγι μαγισσών" απέναντι στους μετανάστες που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στοχοποιώντας τους πιο ευάλωτους για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο και όχι καταπολεμώντας το οργανωμένο έγκλημα που οργιάζει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)