to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 17.07.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός στο Αρτ TV: Να τελειώνουμε με τον διχασμό και τη μετάθεση ευθυνών της κυβέρνησης

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν βοηθούν αποφάσεις που έχουν μια λογική στέρησης δικαιωμάτων και διχασμού της κοινωνίας.


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Χωρίς χρώμα» με τον Γ. Βαθιώτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Αρτ TV.

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν βοηθούν αποφάσεις που έχουν μια λογική στέρησης δικαιωμάτων και διχασμού της κοινωνίας. Η υγειονομική κρίση είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας της κοινωνίας απέναντι στον ιό.

Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει επενδύσει όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες στο να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και να έχει φροντίσει από την πλευρά της πολιτείας να έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δημόσιοι χώροι που δημιουργείται συνωστισμός, κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, αλλά και στους εργασιακούς χώρους να εξασφαλίζει ότι οι εργοδότες τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μία σημαντική παράμετρος έπρεπε να είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι να μιλάμε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια.

Πρόσθεσε πως τα επίσημα στοιχεία για το πλήθος των πλήρως εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών και η Κυβέρνηση, αντί για περισσότερη προσπάθεια και αυτοκριτική, το μόνο που κάνει είναι να μεταθέτει τις ευθύνες είτε σε ομάδες πολιτών είτε στην αντιπολίτευση. Τόνισε ότι η παροχή υπηρεσιών υποχρεωτικά από εμβολιασμένο προσωπικό μπορεί να αφορά πολύ λίγες και συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων, να μην οδηγήσει επ’ ουδενί λόγω στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας και να είναι πάντα στη βάση της αρχής της αναλογικότητας, ώστε να μην θιγούν ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και να επικρατήσει κοινωνικός αυτοματισμός.

Σε ό,τι αφορά την φετινή τουριστική χρονιά, ο κος Ψυχογιός έκανε σαφές ότι η κίνηση είναι πολύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Το πρόβλημα είναι ότι ήδη από τον χειμώνα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναδείξει την ανάγκη να προτεραιοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι και ο κλάδος συνολικά.

Τέλος ο βουλευτής αναφέρθηκε στην πλημμελή στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη φάση της καραντίνας και αντί για στήριξη η Κυβέρνηση προτίμησε να αφήσει τις διακοπές ρεύματος ανεξέλεγκτες, να επιτρέψει το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών και την απαξίωση των περισσότερων κοινωνικών δομών που θα μπορούσαν και έπρεπε να αποτελέσουν στήριγμα για τους πολίτες μέσα στην πανδημία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)