to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 01.03.2019

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Στην υπόθεση Ν. Γεωργιάδη φάνηκε ότι για τα ΜΜΕ ισχύει το «ό,τι δεν προβάλλεται, δεν υπάρχει»...

Αντί η ΝΔ να αποδοκιμάσει και απομακρύνει τον Ν. Γεωργιάδη, οι θέσεις και ο ρόλος στελεχών και βουλευτών της στη δίκη την οδήγησαν να στριμωχτεί και απαξιωθεί πολιτικά, παρότι τα ΜΜΕ φαίνεται να αποφάσισαν πως ότι δεν προβάλλεται, δεν υπάρχει, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Στην υπόθεση Γεωργιάδη, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω -για οποιονδήποτε- από το τεκμήριο της αθωότητας. Σαν Αριστερά και σαν άνθρωποι των δικαιωμάτων λέμε ότι κατ' αρχάς ισχύει αυτό. Δεν είναι βέβαια λίγο να καταδικάζεται κανείς, έστω πρωτόδικα, για μία τέτοια κατηγορία, πολύ σοβαρή, της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή και κατά συρροή. Και ηχεί και είναι ανατριχιαστικό», είπε ο κ. Ψυχογιός.

Εκτίμησε ότι «η Νέα Δημοκρατία -και θα είχε κερδίσει εάν το είχε κάνει- έπρεπε να έχει αποδοκιμάσει σαφώς και να έχει απομακρύνει τον κ. Γεωργιάδη, όπου και στρατηγικά και πολιτικά έχει απαξιωθεί και στριμωχτεί πολύ. Θα έπρεπε να πει κάτι για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την διπλωματική του ασυλία για να διαφύγει ... ότι έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που ήταν στους κόλπους της, δεν ήταν προσωπική υπόθεση».

Καυτηρίασε αντίστοιχα την στάση στελεχών της ΝΔ «όπως ο κ. Αυγενάκης που αναφέρεται στην ουσία της υπόθεσης και λέει ότι επειδή τον γνώριζε προσωπικά δεν πιστεύει τίποτε από αυτά και παίρνει θέση επί της ουσίας, ή ο κ. Βλάχος που "περίπου" λέει ότι καθένας μπορεί να μπλέξει σε κάτι τέτοιο».

Προσέθεσε μάλιστα για άλλους ότι «δεν μπορείς να είσαι βουλευτής της ΝΔ, να πηγαίνεις σε μία ποινική δίκη μάρτυρας και να λες "εγώ δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης, δεν ασχολούμαι με αυτή, αλλά πήγα λόγω οικογενειακής σχέσης που είχαμε". Η οικογενειακή σχέση και αυτά που θα πεις για την ηθική κάποιου επηρεάζουν το αποτέλεσμα μίας δίκης. Ή να είναι ο κ. Κυρανάκης στο ακροατήριο και να λέει ότι η ΝΔ δεν έχει καμία εμπλοκή σε όλο αυτό».

Υπογράμμισε παράλληλα την στάση των ΜΜΕ που κατά τον ίδιο ήταν «η πλήρης αποσιώπηση του γεγονότος, καμία προβολή, σαν να μην υπάρχει, για να μην υπάρχει. Ό,τι δεν προβάλλεται, δεν υπάρχει»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)