to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 20.11.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός στην Ευρώπη: Οι πολιτικές ένταξης είναι προς όφελος όλων

Παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου κατά τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της 19ης Νοεμβρίου 2020


Ο κος Ψυχογιός επεσήμανε τη σημασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ένταξη και την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στα κράτη-μέλη. Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ καταρτίστηκε η Εθνική Στρατηγική Ένταξης το 2018, με πολλά διαφορετικά τμήματα και τομείς. Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις πτυχές δεν εφαρμόζονται σήμερα και υποτιμώνται από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Το σχέδιο δράσης παρείχε, την πλήρη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες, την πλήρη πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη για όλους, τη συμμετοχή σε ποδοσφαιρικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για αυτούς τους ανθρώπους. Σημαντική ήταν και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η οποία είναι πολύ σημαντική, για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες με βάση στοχευμένα προγράμματα και το τις δεξιότητές του αλλά καιοι πρωτοβουλίες για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία των νεοσύστατων επιχειρήσεων και άλλες κινήσεις. Στον αντίποδα αυτών σήμερα ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης 15 μήνες μετά την κατάργηση πρόσβαση στον ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο δεν παρέχεται σε όλους ενώ το δικαίωμα στην εργασία παρέχεται όχι από την πρώτη στιγμή αλλά έξι μήνες μετά την αίτηση ασύλου.

Αυτές οι πολιτικές είναι προς όφελος όλων στην Ευρώπη, τόνισε ο κος Ψυχογιός και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα τάσσεται με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες και για τα κράτη μέλη υποδοχής, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία.

«Οι πολιτικές ένταξης συνέβαλαν σημαντικά στις αξίες, τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να τις υπερασπιστούμε αλλά και να εμβαθύνουμε σε αυτές, προκειμένου να αποφύγουμε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που είναι ξενοφοβικά, ρατσιστικά, ακροδεξιά ή συντηρητικά και το μόνο που κάνουν είναι να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και να δημιουργούν μίσος εμποδίζοντας την ένταξη στις κοινωνίες της Ευρώπης» κατέληξε ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)