to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 07.12.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός σε Χρυσοχοΐδη στη Βουλή: «Ο ακροδεξιός λαϊκισμός που υπηρετείτε δεν πρόκειται να περάσει από τον ελληνικό λαό»

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο τοποθέτησής του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκε στην ωμή καταστολή με μαζικές προσαγωγές πολιτών που τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου


«Είναι εντελώς άστοχο και προκλητικό το γεγονός ότι ο κύριος υπουργός είπε ότι δεν ασχολείται η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την χθεσινή μέρα. Νομίζω ότι είστε βαθιά νυχτωμένοι και γελασμένοι στην κυβέρνηση, αν νομίζετε ότι ελληνικός λαός δεν παίρνει στα σοβαρά τις δημοκρατικές του αξίες, δεν παίρνει στα σοβαρά αστυνομικές δολοφονίες που έγιναν αναίτια και γενικότερα το κράτος δικαίου. Και επίσης προειδοποίησε ότι θα συνεχίσετε ακάθεκτοι. Σε τι ακριβώς; Στις προσαγωγές όλων; Ακόμα και αυτών που έχουν θέσεις ευθύνης και που τηρούν όλοι τα μέτρα; Στη νεολαία που έχετε κηρύξει πόλεμο; Σε ποιους;

Προσβάλλετε χιλιάδες πολίτες αλλά προσβάλλετε και χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι είναι  δημοκρατικοί και δεν μπορούν να βλέπουν αυτές τις πρακτικές από συναδέλφους τους να γίνονται ανεκτές.

Και ξέρετε κάτι; Ο ακροδεξιός λαϊκισμός, γιατί μιλήσατε για λαϊκισμό, που υπηρετείτε και προσπαθείτε να καταργήσετε την μνήμη ή τα μηνύματα που περνά η χθεσινή μέρα δεν πρόκειται να περάσει απ’ τον ελληνικό λαό. Και βέβαια οποιαδήποτε μορφή κυριαρχίας στο δρόμο θέλετε να επιβάλετε δεν γίνεται σε ένα κράτος δικαίου.

Θα έλεγα λοιπόν ότι πρέπει, εκτός της διερεύνησης των περιστατικών, να αλλάξετε και τακτική και να σεβαστείτε πλήρως σε αυτές τις συνθήκες αλλά και πάντα -γιατί φέρατε νόμο και πριν την πανδημία για την περιστολή των κινητοποιήσεων- αυτά τα οποία ο λαός μας κατέκτησε πολλές φορές και με αίμα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)