to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 29.01.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Ρατσιστικός αποκλεισμός των μεταναστών από το επίδομα γέννησης (βίντεο)

Συνεχιζόμενη προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να αποδομήσει το κοινωνικό κράτος που είχε οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. εντοπίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Ψυχογιός, και στη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης.


Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης να αποδομήσει το κοινωνικό κράτος που είχε οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταφέρθηκε κατά της ρητορικής της ΝΔ ότι ασκεί πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού δίνοντας το επίδομα γέννησης. Έκανε σαφές ότι η μόνη πολιτική αντιμετώπισης του ζητήματος είναι εκείνη που μειώνει την ανεργία, αυξάνει τους μισθούς, παρέχει μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση των οικογενειών. Δράσεις όπως το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και η ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συνεχίζονται απρόσκοπτα αν η Κυβέρνηση ενδιαφερόταν όντως για τη στήριξη του δημογραφικού, τορπιλίζονται.  Η Ν.Δ., όμως, περικόπτει σημαντικά τις κοινωνικές παροχές. Ξεκίνησε από το Κοινωνικό Μέρισμα και συνεχίζει με την περικοπή των επιδομάτων παιδιού και στέγασης αλλά και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ο κ. Ψυχογιός καταδίκασε τη διάταξη του νομοσχεδίου που θέτει ως προϋπόθεση τη δωδεκαετή παραμονή στη χώρα για τις οικογένειες μεταναστών ώστε να μπορούν να είναι δικαιούχοι των επιδομάτων γέννησης, παιδιού και στέγασης. Αποκλείει έτσι ένα μεγάλο μέρος οικογενειών που διαβιούν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα, εργάζονται και φορολογούνται εδώ και έχουν μεγάλη ανάγκη συνδρομής κατά τη γέννηση ενός παιδιού. Τόνισε ότι πρόκειται για  μια διάταξη η οποία αντιβαίνει σε βασικές αρχές του Ενωσιακού Δικαίου που υπαγορεύουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές όλων όσων διαβιούν νόμιμα στην επικράτεια του κράτους μέλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)