to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 26.11.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Προϋπολογισμός απευθείας αναθέσεων και «υπηρεσιών» εκατομμυρίων από τον κ. Μηταράκη

«Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους εντός κι εκτός Βουλής με δυναμικό τρόπο, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού που με τόσο κυνικό τρόπο κατασπαταλούν για να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια τους»


Η δήλωση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σχέδιο του Εθνικού Προϋπολογισμού2021 για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό:

Ο κ. Μηταράκης επιμένει να προκαλεί και μέσα από την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2021. Η εξόφθαλμη και προκλητική αύξηση στις δαπάνες που αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και ιδίως των δεύτερων αλλά και στις δαπάνες των Υπουργικών γραφείων δείχνει ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που τους τελευταίους μήνες δημοσιοποιούνται.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανάθεση υπηρεσιών συμβουλευτικής άνω των 6 εκ. προς την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου, αλλά και τις απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων στις νέες δομές σε Μαλακάσα και Κλειδί Σερρών που υπογράφονται από μετακλητούς και περιλαμβάνουν ελάχιστα έργα σε σχέση με τις συμβάσεις, σε άθλιες μάλιστα συνθήκες για οικογένειες προσφύγων και εργαζόμενους, απαράδεκτες περικοπές στη διαδικασία ασύλου και καμία ουσιαστική υγειονομική θωράκιση.

Πληρώνουν αδρά εργολαβικές εταιρείες για καθαριότητα, φύλαξη και άλλες υπηρεσίες στις δομές, αφού δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις του προγράμματος β’ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που είχαμε υλοποιήσει ως κυβέρνηση και τώρα ετοιμάζονται να καταργήσουν και τον γ’ κύκλο, που μετά τις πιέσεις μας είχαν παρατείνει. 

Μάλλον δεν περισσεύουν χρήματα καθώς όπως φαίνεται ο Υπουργός χρειάζεται 1,8εκατομμύρια για τις δαπάνες των πολιτικών γραφείων. Αυξημένα κατά πολύ σε σχέση με τον τελευταίο Π/Υ που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (2019) στον οποίο η αντίστοιχη δαπάνη ήταν στις 880.000. Η πρόσφατη εμπειρία του Υπουργείου έχει δείξει ότι τα χρήματα αυτά σπαταλούνται σε απευθείας αναθέσεις για υπερτιμολογημένες υπηρεσίες προς το γραφείο του Υπουργού, όπως είναι οι αποδελτιώσεις και οι μεταφράσεις αλλά και για τα αυξημένα έξοδα και τις δαπάνες των ταξιδιών των Υπουργών και των συνεργατών τους.

Η πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτή που καταγράφεται στην πρόσφατη ντροπιαστική για τη χώρα μας Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Απαξίωση της διεθνούς νομιμότητας και της έννοιας του κράτους δικαίου, παθητική και ενεργητική αποτροπή που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, «ανοσία της αγέλης» για πρόσφυγες και εργαζόμενους στις δομές φιλοξενίας, καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφει τις τοπικές κοινωνίες απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, κανένα σχέδιο για την ένταξη, μόνο αστεγία στις πλατείες και ανέχεια για όλους, ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του Υπουργείου.

Αλλά για όλα αυτά δεν μένουμε έκπληκτοι, άλλωστε οι μόνοι για τους οποίους φαίνεται πραγματικά να νοιάζεται ο Υπουργός είναι το ακροδεξιό ακροατήριο που ταΐζει με τη ρητορική και τα κομμένα στοιχεία του, αλλά και οι διάφοροι ανάδοχοι εργολάβοι στους οποίους «χαρίζει» δημόσιο χρήμα, πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο τρόπο.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους εντός κι εκτός Βουλής με δυναμικό τρόπο, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού που με τόσο κυνικό τρόπο κατασπαταλούν για να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)