to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:37 | 08.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Πλέον 9.000-10.000 θέσεις μπορούν να διατεθούν στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση

Με την αλλαγή καθεστώτος για κληρικούς και υπαλλήλους της Εκκλησίας το Δημόσιο έχει την δυνατότητα 9.000-10.000 θέσεις να τις διαθέσει σε άλλες ανάγκες, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Εκτός από την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος, η εικόνα που είδαμε, να κάθονται οι επικεφαλής των δύο θεσμών, κυβέρνησης και εκκλησίας, να συζητούν και να συνδιαμορφώνουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις ένα πλαίσιο που θα δώσει λύσεις, ήταν πολύ θετική σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Ψυχογιός.

Αλλάζει πλέον το καθεστώς των κληρικών και υπαλλήλων της Εκκλησίας, γίνονται «οιωνεί» δημόσιοι υπάλληλοι, πράγμα το οποίο διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, καλύπτει τις ανάγκες όσων βρίσκονται τώρα στις θέσεις τους και δίνει την δυνατότητα στο Δημόσιο αυτές τις 9.000-10.000 θέσεις να τις διαθέσει σε άλλες ανάγκες, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, προκειμένου να υποστηρίξει προβλήματα που υπάρχουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο, όπως σημείωσε.

Θέλω να πιστεύω ότι οι δυνάμεις που θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκές, προοδευτικές, προσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο θα στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, είπε ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση.

Για την στάση ειδικά της ΝΔ, σημείωσε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμη η ιστορία ... δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα την υποστηρίξουν μέχρι τέλους. Σίγουρα, εκπλήσσονται από την στάση του αρχιεπισκόπου, που έρχεται και βάζει τα πράγματα όπως πρέπει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και στρατηγικές κινήσεις. Εδώ είμαστε, θα δούμε και την συζήτηση στη Βουλή» για την πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχει το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας, του πολιτικού όρκου, άλλα θέματα δικαιωμάτων.

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)