to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 03.07.2022

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Παγματικότητα είναι το σκάνδαλο Novartis και το ρεύμα που πληρώνουν οι πολίτες

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος της εκπομπής KONTRA 24 με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα και όνισε πως παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί η σχετική Οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, η ίδια η δικαιοσύνη αναγνώρισε πως αυτή η προστασία είναι αναγκαία και κατέρριψε το αφήγημα που αναπαρήγαγαν στελέχη της κυβέρνησης περί μη αξιόπιστων μαρτύρων που πρέπει να αποκαλυφθούν.


Ο κος Ψυχογιός είπε πως ξενίζει να ακούγεται από τη ΝΔ πως θα κάνει το παν για να μην επανέλθει η αριστερά στην κυβέρνηση, να γίνονται παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης, όπως έγινε πρόσφατα με τις θητείες στην Αρχή Προσφυγών και την ίδια στιγμή, σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Νοβάρτις, να μην αποδέχονται το αυταπόδεικτο, δηλαδή, πως το βούλευμα είναι σαφές και κάνει λόγο για σύννομες και επιβεβλημένες ενέργειες του κου Παπαγγελόπουλου και της κας Τουλουπάκη, κατά την διερεύνηση του σκανδάλου.

Τόνισε πως παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί η σχετική Οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, η ίδια η δικαιοσύνη αναγνώρισε πως αυτή η προστασία είναι αναγκαία και κατέρριψε το αφήγημα που αναπαρήγαγαν στελέχη της κυβέρνησης περί μη αξιόπιστων μαρτύρων που πρέπει να αποκαλυφθούν.

Πρέπει τώρα πια να γίνει έρευνα για την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» που κάποιοι επικαλούνται δημόσια, ώστε να αποκατασταθεί η ερευνητική δημοσιογραφία στην κοινή γνώμη της χώρας, καθώς με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις επί χρόνια συγκεκριμένοι κύκλοι έκαναν λόγο για σκευωρία και ανυπαρξία σκανδάλου, συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων στη χώρα που ως δια μαγείας τελείωσαν με το που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν συγκεκριμένες ευθύνες και προφανώς η χώρα πρέπει να διεκδικήσει συνολικά τη ζημία μετά και την απόφαση του πρόσφατου βουλεύματος.

Πρόσθεσε πως σε σχέση με το ειδικό δικαστήριο που «στήνεται» την ίδια στιγμή που η χώρα κατρακυλά στην κατάταξη περί ελευθερίας του τύπου και η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ λέει ότι βρίσκονται σε δυσμενή θέση όσοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε σχέση με τα θέματα της ακρίβειας, σχολίασε πως αυτός ο εφιάλτης δεν θα σταματήσει με την σημερινή κυβέρνηση η οποία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι στο 39% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη και η χώρα έχει 62%, αυτή είναι η «διαφορά Μητσοτάκη» που πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει ο ελληνικός λαός που εδώ και μήνες επιλέγει τι και πόσο θα πληρώσει γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα ούτε για τον μισό μήνα.

Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν στήριξε αυτή τη διάταξη γιατί αφορά το μισό διάστημα και μάλιστα με υπολογισμούς που αφήνουν περιθώρια διαφυγής. Αντί για να κάνουν το αυτονόητο, προσπαθούν να «κρύψουν» τη ρήτρα αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς και όσα χρήματα έχουν δοθεί, δόθηκαν ως επιδότηση της αισχροκέρδειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)