to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 19.02.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Ορισμός της αθλιότητας αυτό που συμβαίνει στους Αγ. Θεοδώρους με τους πρόσφυγες

«Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ο πληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στο δρόμο. Είναι μία στρατηγική η οποία έχει νομοθετηθεί και εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα όπου κλείνουν ξενοδοχεία, πετάγονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στο δρόμο και οι υπόλοιποι οδηγούνται σε δομές που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός


Ο Γ. Ψυχογιός τόνισε μεταξύ άλλων:

-  Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ο πληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στο δρόμο. Είναι μία στρατηγική η οποία έχει νομοθετηθεί και εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα όπου κλείνουν ξενοδοχεία, πετάγονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στο δρόμο και οι υπόλοιποι οδηγούνται σε δομές που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Είναι «ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», ο ορισμός της αθλιότητας, της απανθρωπιάς, της έλλειψης οποιουδήποτε σχεδίου και έννοιας για αυτούς ανθρώπους.

-  Η τοπική κοινωνία, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, έχει αναγνωρίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν την αξιοπρέπειά τους, έχουν τα δικαιώματά τους, έχουν συμβάλει και στην τοπική αγορά και είναι οικογένειες στην πλειοψηφία τους που το μόνο που θέλουν είναι να επιβιώσουν και οι περισσότεροι να πάνε προς την Ευρώπη.

«Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει το πρόγραμμα των ξενοδοχείων που υλοποιείται κατά 95% από ευρωπαϊκά κονδύλια, εκτός του ότι τορπιλίζει την αποσυμφόρηση των νησιών, οδηγεί τους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση»

-  Το σχέδιο είναι να μετατραπούν οι δομές της ενδοχώρας ώστε να είναι του επιπέδου και των απαράδεκτων συνθηκών της νέας Μαλακάσας. Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει το πρόγραμμα των ξενοδοχείων που υλοποιείται κατά 95% από ευρωπαϊκά κονδύλια, εκτός του ότι τορπιλίζει την αποσυμφόρηση των νησιών, οδηγεί τους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση, εκθέτει τη χώρα γιατί καταργεί ένα επιτυχημένο πρόγραμμα φιλοξενίας και στερεί από τις τοπικές κοινωνίες κάποια οφέλη που είχαν από την παραμονή και την ένταξη των διαμενόντων σε αυτά.

-  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τοπικούς παράγοντες και συντηρητικά ακροατήρια που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα εξαφανιστούν οι πρόσφυγες από τις περιοχές τους και σε αυτή τη λογική επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό προσβάλλοντας την πλειοψηφία των πολιτών που έδειξαν κατανόηση και αλληλεγγύη.

-  Εντείνεται μέρα με την μέρα η υπονόμευση των διαδικασιών και των δράσεων κοινωνικής ένταξης, πρόκειται για μία κατάσταση η οποία θα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε τομείς όπως η παιδεία, η εργασία, η υγεία και τελικά θα απεντάξει και τους ενταγμένους, δηλαδή  ανθρώπους που είναι χρόνια στη χώρα, ήδη έχουμε τεράστια προβλήματα στην ιθαγένεια στις άδειες διαμονής. Δυστυχώς έχουμε καθαρά δείγματα της πολιτικής του ’12 -‘14.

-  Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες πρέπει να παλέψουμε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να μπει ένα φρένο. Να πάρουμε θέση και να πούμε τις προτάσεις μας. Να νικήσει ο η δημοκρατία, να νικήσει η ανθρωπιά και μην ξεχνάμε ότι αυτό επεκτείνεται σε όλους μετά, στους λιγότερο ευάλωτους και τελικά ξηλώνει τα δικαιώματα όλο και περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)