to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 30.06.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Μοναδικός στόχος και δύναμη μας η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνίας

Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις αποτελεί μια πρωτοφανή διολίσθηση για το πολίτευμα. Πρόκειται για ένα νόμο χουντικής έμπνευσης.


Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής.

-  Παρακρατικού χαρακτήρα οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύονται κατά το δοκούν ηχογραφήσεις για τις οποίες γνωρίζουν ήδη μέλη της εξεταστικής επιτροπής και τορπιλίζουν την αξιοπιστία της.

-  Πρέπει να διασφαλίσουμε την τήρηση των αρχών της δημοκρατίας και της αμεροληψίας των θεσμών ώστε να διερευνηθεί η πραγματική ουσία που είναι το σκάνδαλο Novartis και να μην καταστρατηγούνται και προσβάλλονται όπως συμβαίνει ακόμα και με απειλές κατά εισαγγελέων και δικαστικών λειτουργών που αμαυρώνουν το κράτος δικαίου.

-   Η οποιαδήποτε απόπειρα συμψηφισμών της περιόδου του παλιού δικομματισμού είναι ανυπόστατη και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες. Παραδώσαμε μαξιλάρι 37δις, επιτύχαμε μια παραδειγματική διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ανασυστήσαμε το κοινωνικό κράτος. Οι κοινωνικές μας αναφορές είναι στα μεσαία και λαϊκά στρώματα και σε αυτούς λογοδοτούμε.

-  Δεν θέλουμε μια επαναφορά στην λογική του παλιού δικομματισμού και της απλής εναλλαγής στην εξουσία. Θέλουμε να διεκδικήσουμε μια αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση με διεκδίκηση ριζοσπαστικών τομών, σύγκρουση με συμφέροντα, πάντα υπέρ της πλειοψηφίας του λαού.

-  Η απόφαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως και η τοποθέτηση του Ν. Παππά που κάνει λόγο για λάθη ύφους και ουσίας και καλώς έγινε.

-  Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ ήταν μια αναγκαστική λύση, με συγκεκριμένη στόχευση. Κανένα από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδειξε τη διάθεση να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια και μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τη ΝΔ. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» σηματοδότησε το τέλος αυτής της συνεργασίας αλλά σήμερα εκθέτει την κυβέρνηση και δικαιώνει την επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

-  Πρέπει να παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι συνεννόησης με την Τουρκία, θα έπρεπε η προσέγγιση να έχει γίνει πολύ νωρίτερα και όχι εξ’ ανάγκης, τόσο για το προσφυγικό όσο και για τα ευρύτερα ζητήματα. Έπρεπε να έχουν προωθηθεί πρωτοβουλίες σύγκλισης όπου αυτό είναι δυνατό αλλά και να ζητηθεί εντονότερη πίεση από την Ευρώπη για τα φλέγοντα ζητήματα.

-  Στους Δήμους της Κορινθίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν μεγάλα ποσά για την υλοποίηση έργων υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Είναι υποχρέωση της πολιτείας να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα και να ξεκινήσει κι άλλα παρόμοια. Είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής.

-  Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις αποτελεί μια πρωτοφανή διολίσθηση για το πολίτευμα. Πρόκειται για ένα νόμο χουντικής έμπνευσης. Φοβούνται τις αντιδράσεις και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)