to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 15.10.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Μια λειψή και καθυστερημένη παράταση για τους εργαζόμενους ΟΑΕΔ των δομών

Ο κ. Μηταράκης ανοίγει το δρόμο διάπλατα στα συνεργεία εργολάβων και τις μεγάλες κατασκευαστικές


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, σχολίασε με ανάρτησή   του   σε   μέσα   κοινωνικής   δικτύωσης   την   παράταση   του   Γ΄   κύκλου   του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ο κος Ψυχογιός χαρακτήρισε την παράταση «μικρή, λειψή και με καθυστέρηση έξι μηνών» πρόκειται  για την  πλημμελέστατη υλοποίηση  μιας  δέσμευσης  της  Κυβέρνησης μετά από τις πιέσεις και παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με Ερωτήσεις στη Βουλή και δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη, κ. Ψυχογιού, προς τους Αρμόδιους Υπουργούς.

Παρά το γεγονός ότι συνομολογήθηκε η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων του Γ’ Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δομές και ΚΥΤ, λόγω των αυξημένων αναγκών τους, αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μόλις στις 14 Οκτώβρη, με μεγάλη καθυστέρηση και χρονική διάρκεια μόλις δύο μηνών. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες συμβάσεις έληξαν αρχές Μαΐου και υπήρχε ανάγκη για παράταση τουλάχιστον 6 μηνών, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των δομών αλλά και να μην εξαθλιωθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επί χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο πεδίο.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η επιλογή του αρμόδιου για τη λειτουργία των δομών Υπουργού, κ. Μηταράκη, είναι να μεταφέρει  τις  υπηρεσίες   που  καλύπτει  το  προσωπικό  της   Κοινωφελούς  Εργασίας αλλά και των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης που οι συμβάσεις τους λήγουν σύντομα, μέσω συμφωνίας πλαίσιο σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.

Συνεργεία εργολάβων, συμφωνίες εκατομμυρίων και αναθέσεις σε ιδιώτες είναι ο δρόμος του κ. Μηταράκη που "πετάει έξω" όσους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με τη δουλειά τους το προσφυγικό αποκτώντας κρίσιμη εμπειρία και ιδιωτικοποιεί πλήρως, πλέον, την λειτουργία των δομών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)