to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 23.11.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Κύριε Μηταράκη, θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί μετά το διασυρμό από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ηχητικό)

Ο Γ. Ψυχογιός δήλωσε πως πρόκειται για μία έκθεση που πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε πραγματικά


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο (21/11) όπου σχολίασε την πρόσφατη Έκθεση της Επιτροπής κατά των βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κος Ψυχογιός δήλωσε πως πρόκειται για μία έκθεση που πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε πραγματικά. Η χώρα ήταν παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αλλά και μιας καλής οργάνωσης και στρατηγικής στο προσφυγικό, με τα όποια προβλήματα. Η σημερινή κυβέρνηση όμως, επιμένει να ταΐζει το ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο, να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, έχοντας διαλύσει σχεδόν τα πάντα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Επεσήμανε ότι η Έκθεση η οποία είναι πάντα αυστηρή φέτος παρουσιάζει μια εικόνα που ξεπερνάει την αποτυχία της Κυβέρνησης να προστατέψει τους ανθρώπους από την πανδημία και αναφέρει για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι συνιστά συνειδητή πολιτική της χώρας να κάνει το βίο αβίωτο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αναφέρονται ξυλοδαρμοί από ένστολους, στέρηση του δικαιώματος στο άσυλο, άθλιες συνθήκες στις δομές και κυρίως push-backs στη θάλασσα.

Κατά τους προηγούμενους μήνες όποτε φωνάζαμε κι εμείς για όλα αυτά και λέγαμε ότι οι επαναπροωθήσεις είναι παράνομες, το μόνο που έκαναν ήταν να μας απαξιώνουν να μας μιλάνε κυνικά, κατηγορώντας μας ότι κάνουμε τουρκική προπαγάνδα σημείωσε ο κος Ψυχογιός.

Αντί να απολογηθούν, να πάρουν μέτρα για να μην έρθει στη Χώρα στο σημείο να υπάρξουν σωρεία καταδίκων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επέλεξαν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Αφαιρούν έτσι όμως και διπλωματικά όπλα από τη χώρα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και άλλα πράγματα, κλείνουν οι δρόμοι.

Ο βουλευτής θύμισε ότι προεκλογικά τα στελέχη της ΝΔ δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία με ακροδεξιά αντανακλαστικά και μετεκλογικά θέλουν αυτό το ζήτημα το εξαφανίσουν γιατί στην αντίληψή τους αυτοί οι άνθρωποι είναι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην χαθούν αυτά που προσπαθήσαμε με αίμα να κάνουμε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν υπονομεύσει τα πάντα, από την υποδοχή και τη φιλοξενία που το γυρνάνε σε κλειστές δομές με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι την ένταξη. Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, δεν μπορούν οι άνθρωποι να πάνε στα νοσοκομεία, αποκόπτονται από την εργασία.

Ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε και στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης με το οποίο η χώρα θα κληθεί να κάνει τον κροκόδειλο της Ευρώπης, τον δεσμοφύλακα, την αποθήκη ψυχών, για να μην φτάσει το ζήτημα στην Ευρώπη. Η Κυβέρνηση το αποδέχεται αυτό. Επί ΣΥΡΙΖΑ 35.000 άνθρωποι με οικογενειακές επανενώσεις και μετεγκαταστάσεις πήγαν σε άλλες χώρες γιατί πάντα πρέπει να αναζητούνται συλλογικές λύσεις.

Ο κος Ψυχογιός κατέληξε λέγοντας πως είναι σαφείς οι πολιτικές ευθύνες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και προσβάλουν και τους ίδιους τους λιμενικούς οι οποίοι το 2015-2019 έκαναν 450.000 διασώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)