to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 30.10.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ εντάσσεται στον σχεδιασμό της ΝΔ για εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, σχολίασε, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη τις εξελίξεις στο πεδίο του προσφυγικού-μεταναστευτικού.


Ο Γ. Ψυχογιός καυτηρίασε την απόφαση Μηταράκη να κλείσει τη δομή ευάλωτων ομάδων στο ΠΙΚΠΑ Λέσβου, καθώς πρόκειται για μια ακόμα κίνηση που εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αποτροπή, μέσω της εξαθλίωσης και της στοχοποίησης προσφύγων και μεταναστών. Κινήσεις όπως αυτή εμπαίζουν τις τοπικές κοινωνίες και εκθέτουν τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς πρόκειται για μια δομή με πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις για το έργο που επιτελούσε η ομάδα που τη διαχειρίζεται.

Επιτέθηκε κατά της πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία εξαιρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα από τα μέτρα προστασίας. Δεν έχει ληφθεί καμία πρόβλεψη για τις ευπαθείς ομάδες που συνεχίζουν να διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σημείωσε, επισημαίνοντας ότι την ίδια αναλγησία δείχνει η πολιτεία και σε άλλους χώρους που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής όπως οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο κος Ψυχογιός συμπλήρωσε ότι η απόφαση του Υπουργού δεν είναι άσχετη με τα όσα αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα είχαμε τον διαγωνισμό πολλών εκατομμυρίων για την κατασκευή κλειστών δομών – φυλακών σε 3 νησιά, άλλη προκήρυξη 6,2 εκατομμυρίων για συμβουλευτική προς την Τεχνική Υπηρεσίας που είναι στελεχωμένη από μετακλητούς του Υπουργού, απευθείας αναθέσεις σε ΜΚΟ που είναι στην ουσία δημοτική παράταξη της ΝΔ.

Ο τομεάρχης τόνισε ότι η όλη πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό δεν είναι μόνο δαπανηρή και εκτός πλαισίου διεθνούς νομιμότητας αλλά επιπλέον δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στα νησιά βρίσκονται περισσότεροι από όσους παρέλαβαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρσι το καλοκαίρι και επαίρονται γιατί έχουν βελτιωθεί από τον χειρότερό τους εαυτό, ενώ έχουν δείξει χαρακτηριστική αδράνεια προς την Ευρώπη για να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να υπάρξει μετεγκατάσταση.

Ο κος Ψυχογιός κατέλεξε αναφέροντας πως «δυστυχώς δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι και δικαιώματα όλων» και αν η επίθεση που υφίστανται δεν ανακοπεί, αυτή θα επεκταθεί και στις άλλες κοινωνικές ομάδες, ώστε να μείνουν όρθιοι μόνο λίγοι και ισχυροί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)