to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 28.11.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Κλείνουν και το ΠΙΚΠΑ Λέρου, ενώ 400 θερμαινόμενες σκηνές αγνοούνται στο Καρά Τεπέ

«Οι ανοικτές δομές με πολύ καλές συνθήκες στους χώρους των πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέρο και στη Λέσβο έκλεισαν χωρίς καμία απολύτως λογική ή μάλλον με μία εντελώς απάνθρωπη λογική η οποία πετάει οικογένειες και ευάλωτες ομάδες για να τους μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες των δομών των νησιών όπως τις έχουν διαμορφώσει» τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας «Στο Κόκκινο»


Μερικά σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Γ. Τραπεζιώτη για τις υγειονομικές συνθήκες στις δομές φιλοξενίας:

-        Καταθέσαμε, για πολλοστή φορά, ερώτηση για τις υγειονομικές συνθήκες και τη θωράκιση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτεί η υγεία εργαζομένων, προσφύγων και τοπικών κοινωνιών.

-        Δεν έχει γίνει τίποτα, υιοθετούν την πρακτική της ανοσίας της αγέλης και της στεγανοποίησης επί μήνες, κάτι το οποίο επιδρά και στην ψυχολογία των ανθρώπων αυτών.

-        Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για τις μονάδες υγείας των περιοχών που έχουν πρόσφυγες που με βάση τον Π.Ο.Υ. είναι πληθυσμός που είναι εξαιρετικά ευάλωτος στην πανδημία.

-        Το Υπουργείο αντί να λαμβάνει μέτρα έρχεται και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν αριθμούς, παραποιεί στοιχεία και αρκείται να μας λοιδορεί ότι κάνουμε λαϊκισμό.

-        Στα νησιά έχουν περισσότερο πληθυσμό από αυτόν αφήσαμε το 2019 ακόμα και τώρα με ελάχιστες ροές.

-        Είναι ανατριχιαστική η εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες στο Twitter από το Καρά-Τεπέ.Ο πρόχειρος καταυλισμό που έστησαν είναι ακατάλληλος για τις συνθήκες του χειμώνα.

-        Η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το προσφυγικό συνολικά σαν θέμα και το αξιοποιεί μόνο για να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο ή για «δουλειές», όπως φαίνεται και από τον καινούργιο προϋπολογισμό που κατατέθηκε με 25 εκατομμύρια ευρώ αύξηση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αγοραστούν με απευθείας αναθέσεις και δύο εκατομμύρια περίπου για τα γραφεία των υπουργών.

-        Οι 400 θερμαινόμενες σκηνές που έδωσε η Αυστριακή κυβέρνηση στη Μόρια λίγο πριν τη φωτιά αντί να αξιοποιηθούν στον Καρά-Τεπέ, στοιβάζονται σε αποθήκες.

-        Οι ανοικτές δομές με πολύ καλές συνθήκες στους χώρους των πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέρο και στη Λέσβο έκλεισαν χωρίς καμία απολύτως λογική ή μάλλον με μία εντελώς απάνθρωπη λογική η οποία πετάει οικογένειες και ευάλωτες ομάδες για να τους μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες των δομών των νησιών όπως τις έχουνε διαμορφώσει.

-        Πρόκειται για μία πολιτική η οποία εκθέτει τη χώρα και το μόνο που πραγματικά θέλει είναι να κάνει το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες και είναι και απολύτως αδιέξοδη.

* * *

Σαν προσθήκη στα παραπάνω, τυχαίο tweet με φωτογραφίες από το Καρα Τεπέ - χωρίς άλλα σχόλια:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)